Aşağıdakilerden hangisi doğrudan tutum ölçümlerinde dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi değildir?
Gözlemlerin aktarılması dikkat edilmesi gereken hususlar arasında bulunmamaktadır.
Kalıp Yargıların oluşma sebepleri toplamda kaç tanedir?
Tolamda 3 tanedir bunlar; (i) bireylerin sosyal olguları anlamlandırmasına yardımcı olması, (ii) bireylere algılama süreçlerinde enerji tasarrufu sağlaması ve (iii) içinde bulundukları sosyal gruplar tarafından paylaşılan inançlar olması şeklinde özetlenebilir
Aşağıdakilerden hangisi çocuksu davranışlar ile gerçekleşen bir savunma mekanizmasıdır?
Kişinin önemli bir engelleme ile karşılaştığında çocuksu davranışlara ve savunmalara geri dönmesine regresyon denir.
“İnsanların uyarılma düzeyleri birbirine göre farlılık gösterir. İnsanlar, kendi rahat ettikleri uyarılma düzeylerini sürdürmek için güdülenirler.” Yaklaşımını ortaya koyan kuram hangi seçenekte yer almaktadır?
James-Lane bir duygu kuramıdır. Bowlby’nin Bağlanma Kuramı’na göre, bebeklerin kendilerine bakan yetişkine bağlanmaya yönelik içsel bir eğilimleri vardır. Maslow, diğer kuramların dışarıda bıraktıkları davranışları açıklamak üzere ihtiyaçlar hiyerarşisi kuramını geliştirmiştir.
Bastırma, istenmeyen duyguları, düşünceleri istekleri bilinçten uzaklaştırmaktır. Yadsıma, acı verici ya da tehdit edici gerçeği reddetmektir. Yansıtma, kişinin bastırdığı güdüleri, duyguları, istekleri diğer kişiye atfetmesidir.
Freud’a göre ilkel, kaba, haz ve tutkudan oluşan kişilik kısmı aşağıdakilerden hangisidir?
Alt benlik, freud’a göre ilkel, kaba, kalıtımsal haz ve tutkudan oluşur ve organizmayı harekete geçiren enerjiyi sağlar.
Bir insanın yaşadığı çevresine, başka insanlara, içinde yaşadığı topluma ve genellikle hayatın gereklerine karşı takındığı tavrı anlamımızı mümkün kılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Günlük konuşma dilinde birbirinin yerine kullanılan kişilik ve karakter kavramları aslında farklı anlamlar taşımaktadır. Karakter, bir insanın yaşadığı çevresine, başka insanlara, içinde yaşadığı topluma ve genellikle hayatın gereklerine karşı takındığı tavrı anlamamızı mümkün kılar.