Aşağıdakilerden hangisi satın alma süreci müzakerelerinde yer alan önemli değişkenlerdendir?
Satın alma sürecindeki müzakereler, teslim günü, imalat zamanı, kalite, miktar ve indirimler gibi çok sayıdaki önemli alım değişkeninden oluşmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisinde tedarik zincirinin lojistiğe göre farkıyla ilgili verilen bilgi doğrudur?
Lojistik ürünleri olması gereken yere ulaştırır ancak tedarik zinciri yönetimi bu süreci, tüm şirket faaliyetlerini organize ederek daha ileri aşamalara götürür. Tedarik zinciri düşünülenden daha kapsamlı bir faaliyet alanına sahiptir. Tedarik zinciri yönetimi, etkin ve verimli bir şekilde ürün/hizmet üretebilmek için gerekli olan tedarikçilerden son tüketiciye kadarki tüm üretim, lojistik ve servis faaliyetlerinin yönetimidir.
Hangisi satın alma sürecindeki müzakerelerde önemli bir değişkendir?
Satın alma sürecindeki müzakereler, teslim günü, imalat zamanı, kalite, miktar ve indirimler gibi çok sayıdaki önemli alım değişkeninden oluşmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi tüketici davranışları ile şekillenen talep türlerinden biri değildir?
Tüketici davranışları ile şekillenen talep türleri şunlardır: negatif, sıfır, gizli, azalan, düzensiz, tam, aşırı ve sağlıklı olmayan taleplerdir.
Aşağıdakilerden hangisi küreselleşme sürecinin temel özellikleri arasında yer alır?
Küreselleşme sürecinin temel özellikleri; tüketici davranışlarının giderek daha homojen bir yapıya sahip olması; üretim faktörlerinin dünya ölçeğinde değerlendirilerek üretim, dağıtım ve tüketimde kullanılması; üretim faktörlerinin dünya bazında ekonomik, teknolojik ve hatta hukuki bakımlardan sıkı bir bütünleşmeye girmeleri şeklinde sıralanmalıdır.
I. Daha az sabit sermeye yatırımı ya da borçlanma ihtiyacı II. Firma dışından mal/hizmet sağlayanlar daha verimlidirIII. Maliyet TasarrufuIV.Yasal düzenlemelere uyum yükünü hafifletmeYukarıda verilen bilgilere göre Dış Kaynak Kullanımı için gösterilen temel nedenlerden biridir?
Firma dışından mal/hizmet sağlayanlar daha verimlidir.Kendi ürünlerine (temel yeteneklerine) ve büyümeye odaklanma. Maliyet tasarrufu. Daha az sabit sermeye yatırımı ya da borçlanma ihtiyacı.Yasal düzenlemelere uyum yükünü hafifletme.
I. Stok maliyetlerinin artmasıII. Talebe cevap verilememesi III. Pazar kaybıGüvenilir olmayan tahminler bir işletmede üsttekilerden hangilerine yol açabilir?
İşletmeler, geleceğe yönelik kararlar verirken, doğru ve güvenilir tahminlere ihtiyaç duymaktadırlar. Çünkü doğru olmayan tahminler işletmelerin gelecekteki hedeflerini olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluklar sonucunda stok maliyetlerinin artması ve talebe cevap verilememesi gibi nedenler şirketin pazar kaybına neden olabilmektedir.