Ödemenin doğrudan faktoring kuruluşuna yapıldığı ancak faktorün risk üstlenmediği ve alacak tahsilini üstlendiği faktoring türü aşağıdakilerden hangisidir?
Ödemenin doğrudan faktoring kuruluşuna yapıldığı ancak faktorün risk üstlenmediği ve alacak tahsilini üstlendiği faktoring şekli, toptan (bulk) faktoring olarak adlandırılır. Bu yöntemde, güvence açısından, ödeme faktoring kuruluşuna yapılmakla birlikte, kayıtlar satıcı firma tarafından tutulur.
Regresyon yöntemi ile tahmin edilecek bilanço kalemleriyle satışlar arasında geçmiş yıllarda görülen ilişki saptanır ve bu ilişkiye en uygun düşen regresyon denklemi bulunur. Bulunan regresyon denklemi yardımıyla, gelecek yıllara ilişkin tahmini satış tutarlarına bağlı olarak işletmenin proforma bilançosu oluşturulur. Buna göre sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.
Statik analiz; işletmenin mali durumu ve faaliyet sonuçlarını tek bir dönem için ortaya koyan analizdir.
İç analiz; analizin yönetici, muhasebeci, finansçı gibi işletme içinden olan kişilerce yapılmasıdır.
Yönetim analizi; yönetim fonksiyonunun yerine getirilmesine yönelik, işletme yönetimi için yapılan analizdir.
Yatırım analizi ise; işletmenin ortakları, işletmeye ortak olmayı düşünenler ile işletmeye uzun süreli kaynak sağlayacak olanlar tarafından yapılan analizdir.
Dolayısıyla doğru yanıt "A" seçeneğidir.
I. Olağan finansal planlarII. Özel finansal planlarIII. Olağanüstü finansal planlar Yukarıdakilerden hangisi/hangileri ‘işletmelerin kurulmaları, genişletilmeleri, birleşmeleri ve tasfiye edilmeleri durumunda yapılan’ finansal plandır/planlardır?
Finansal planlar işletmenin amacına göre ise olağan, özel ve olağanüstü finansal planlar olarak üçe ayrılırlar.
Olağan Finansal Planlar: İşletme faaliyetleri ilgili gerek miktar, gerekse zaman bakımından birbirini tamamlaması gereken bütün gelir ve giderleri kapsayan planlardır. Olağan finansal planlar, nakit planı, kredi planı ve ödeme araçları planı olmak üzere birbirini tamamlayan üç ayrı plandan oluşurlar.
Özel Finansal Planlar: İşletmelerin kurulmaları, genişletilmeleri, birleşmeleri ve tasfiye edilmeleri durumunda yapılan finansal planlardır.
Olağanüstü Finansal Planlar: Genellikle yatırım ve uzun süreli sermaye ihtiyacını kapsayan finansal planlardır. Sermaye ihtiyacının hesaplanması finansal planlamanın ağırlık noktasıdır. Bir başka deyişle olağanüstü finansal planlar, yatırımlar için gerekli olan fonların sağlanmasında bu fonlarla ilgili ayrıntılı bilgileri gösterir.
Doğru cevap B’dir.
"İşletmelerin kurulmaları, genişletilmeleri, birleşmeleri ve tasfiye edilmeleri durumunda yapılan finansal planlardır." şeklinde tanımı yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Özel finansal planlar; İşletmelerin kurulmaları, genişletilmeleri, birleşmeleri ve tasfiye edilmeleri durumunda yapılan finansal planlardır.
İşletmelerin kurulmaları, genişletilmeleri, birleşmeleri ve tasfiye edilmeleri durumunda yapılan finansal planlardır. Aşağıdakilerden hangisi bu finansal planlamadır?
Özel Finansal Planlar
Optimum stok düzeyini belirleyen faktörler şunlardır:• Her ürünün tahmini satış miktarı,• Hammadde ve malzemeye kolayca ulaşılabilme,• Satıcının sevkiyat süresi,• Büyük alımlarda peşin ödeme iskontosundan yararlanılması.