• Almanca 1 Deneme Final Sınavları – Deneme 18

Almanca 1
Deneme Final Sınavları - Deneme 18
1.

9- Das Essen ist sehr lecker.

Übersetzen Sie den Satz ins Türkische!

Yukarıda verilen Almanca cümleye anlamca en yakın Türkçe cümleyi bulunuz!

Doğru Cevap: "D" Yemek çok lezzetli.
Soru Açıklaması

"Das Essen ist sehr lecker." şeklinde verilen Almanca cümleye anlamca en yakın Türkçe cümle "Yemek çok lezzetli."dir. Doğru yanıt D’dir.

2.
A Guten Tag, ich bin Lola Campos. Und wie heißen Sie?B Guten Tag, ich heiße Saad Abdallah. Woher kommen Sie?A Ich komme aus Peru. Und Sie?B Ich komme ............... Irak.A Aha, interessant!Finden Sie die passende Aussage, die den oben angegebenen Dialog richtig ergänzt. Yukarıda verilen konuşmayı uygun şekilde tamamlayan ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: "C" aus dem
Soru Açıklaması

Saad Abdallah Iraktan gelmektedir. Irak Almanca'da ''der Irak'' artikele sahiptir.  Dativ formda der artikeli dem şeklini alır ve aus ile birlikte kullanılır. Doğru cevap ''aus dem'' olacaktır.

3.

„Wie schmeckt der Fisch?“ Sorusuna verilecek cevap ne olmalıdır?

Doğru Cevap: "B" Er schmeckt lecker.
Soru Açıklaması

“Wie schmeckt der Fisch“ (Balığın tadı nasıl) yani balık güzel mi pişirilmiş mi anlamında sorulan bu soruya „er“ ile cevap verilmeli, çünkü balığın Artikeli tanımlığı  „der’dir“. „Er schmeckt lecker“ (Tadı çok güzel) kalıp bir cümledir ve hep yemekler için kullanılır. 

4.

Temel Hak ve Hürriyetlerin sınırlanması ve düzenlenmesinin  gerekliliğine ilişgin olarak belirtilen  “Hürriyet başkasına zarar vermeyen her şeyi yapabilmektir. Bundan ötürü her insan için tabi hakların kullanılmasının sınırı, toplumun diğer üyelerinin de aynı haklardan faydalanabilmesini sağlayan sınırdır.”  düşüncesi  aşağıdaki İnsan Hakları belgelerinde hangisinde yer almıştır?

Doğru Cevap: "B" Fransız İnsan ve Vatandaş Hakları Beyannamesi,
Soru Açıklaması

1789 tarihli Fransız İnsan ve Vatandaş Hakları Beyannamesi “Hürriyet başkasına zarar vermeyen her şeyi yapabilmektir. Bundan ötürü her insan için tabi hakların kullanılmasının sınırı, toplumun diğer üyelerinin de aynı haklardan faydalanabilmesini sağlayan sınırdır.” diyerek temel hak ve hürriyetlerin düzenlenmesi ve sınırlanması gereklili-ğini açıkça ortaya koymaktadır.

5.

II. Dünya Savaşı'ndan önceki dönemlerde, uluslararası hukukun öznesi olarak "devletlerin" kabul edilmesi ve "bireyler'in hukukun öznesi değil, konusu olduğunun kabulü" nasıl bir düzenlemeye neden olmuştur?

Doğru Cevap: "A"
Soru Açıklaması

İnsan Hakları Uluslararası hukukta özne kabul edilmediği dönemde devletin kendi iç hukuk sorunu olarak görülmüş, bir başka devletin veya örgütün soruna karışması, devletlerin egemen eşitliği ilkesinin sonucu iç işlerine karışmama yasağının ihlali olarak değerlendirilmiştir. Bireyler hak öznesi sayılmadığından, haklarının çiğnenmesi veya çiğnendiğinin ileri sürülmesi durumunda uluslararası kuruluşların veya başka bir devletin karışması söz konusu olmamıştır. II. Dünya savaşı sonrası birey özne olunca insan hakları evrenselleşmiştir.

6.

Klasik hürriyetler yanında kişilere sosyal ve ekonomik haklar tanıyan, devlete de bu hakları yerine getirmesi ve uygun ortamı yaratması için görevler veren, insan hakları hukukunun milli kaynakları arasında yer alan belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru Cevap: "D" 1961 Anayasası
Soru Açıklaması

1961 Anayasası’nın getirdiği en önemli yeniliklerden biri de çağdaş hürriyet anlayışı olmuştur. Klasik hürriyetler yanında kişilere sosyal ve ekonomik haklar tanınmış devlete bu hakları yerine getirmesi ve uygun ortamı yaratması için de görevler verilmiştir.

7.
Macht einen Putzplan! Wie schreibt man den obigen Satz mit dem Modalverb müssen? Yukarıdaki cümle müssen fiili ile nasıl yazılır?
Doğru Cevap: "B" Ihr müsst einen Putzplan machen.
Soru Açıklaması

machen fiiline gelmiş olan –t eki emir kipine göre ihr- siz şahsına göre çekimlendiğini gösterir. Doğru cevap B'dir.

8.
’’schmal’’ kelimesinin zıt anlamlısı, aşağıdakilerden hangisidir ?  
Doğru Cevap: "C"  breit         
Soru Açıklaması
Doğru cevap geniş olmalıdır. C) şıkkı.
9.

Welches Wort hat eine positive Bedeutung?

Aşağıdaki kelimelerden hangisinin pozitif bir anlamı vardır?

Doğru Cevap: "D" fröhlich
Soru Açıklaması

wütend- kızgın, gestresst- stresli, müde- yorgun, fröhlich- neşeli, traurig- üzgün anlamına gelmektedir. 

10.
Aşağıdakilerden hangisi doğru cevaptır ?  Aber ich …………….. ihm immer geholfen.
Doğru Cevap: "E" habe
Soru Açıklaması
11.
‘’Du musst diese Tablette ………. dem Essen für die Mandelentzündung nehmen.’’ Aşağıdaki Temporal Angaben ‘’Zaman Belirteçlerinden’’ hangisi, bu tümceye uygundur
Doğru Cevap: "D"  vor    
Soru Açıklaması
12.

Man muss mit dem Zug in Berlin umsteigen.

Wie ist die Frage vom obigen Satz?

Yukarıdaki cümlenin sorusu nasıl olmalıdır?

Doğru Cevap: "B" Wo muss man mit dem Zug umsteigen?
Soru Açıklaması

„Berlin’de trenle aktarma yapılmalıdır.“ cümlesinin sorularından biri nerde aktarma yapılmaldır? şeklinde olabilir.

13.
Bitte füllen Sie die Lücke aus! " .....  darf es sein?"
Doğru Cevap: "D" Was
Soru Açıklaması
Ne arzu ederdiniz sorusunun karşılığında soru zamiri "was" olmalıdır.
14.
Türkei/wohnen/wo/in/der/sie/? Wie kann man mit den obigen Wortgruppen eine sinnvolle und richtige Frage bilden?Verilen sözcük gruplarıyla kurulabilecek en anlamlı ve doğru soru cümlesi aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: "A" Wo wohnen sie in der Türkei ?
Soru Açıklaması

Wo wohnen sie in der Türkei?

15.

“Hiç kimse, işlendiği zaman ulusal ve uluslararası hukuka (kanuna) göre suç sayılmayan bir fiil veya ihmalden dolayı mahkûm edilemez, "kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.”Ulusal ve Uluslararası hukukta yer alan bu yasal kurallar aşağıdaki  seçeneklerden hangisine aittir?

Doğru Cevap: "E" Ceza Kanunlarının Geriye Yürümezliği
Soru Açıklaması

Yukarıda belirtilen tüm görüş ve kararlar Ulusal,bölgesel ve Uluslararası belgelerde yer alan  Ceza Kanunlarının Geriye Yürümezliği ilkesi  olarak Kabul edilerek karar altına alınmıştır.  (İHEB m. 11/2; KSHS m. 15; AİHS m. 9; İHAS m. 7; AİHHŞ m. 7/2; UCM Statüsü m. 22). AY m. 38/1 

16.
Evinizin önünde bir bisiklet sürücüsü düştü. Wie lautet der obige Satz auf Deutsch?  Verilen cümlenin Almancası aşağıdakilerden hangisidir? 
Doğru Cevap: "A" Vor Ihrem Haus ist ein Fahrradfahrer gestürzt. 
Soru Açıklaması
Doğru cevap a) şıkkı olmalıdır.
17.
"….… trinke ich Tee, Kaffee trinke ich ………. ."  Welche Wörter passen in die obigen Lücken?  Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar?
Doğru Cevap: "B" Meistens / selten 
Soru Açıklaması
Doğru cevap B) olmalıdır.
18.

Hangisi BM Genel Kurulu'nun insan haklarının korunması bağlamındaki fonksiyonları arasında değildir?

19.

Ich mag ...... Fleisch.

 Füllen Sie die Lücke mit einem passenden Negativartikel.

Doğru Cevap: "C" kein
Soru Açıklaması

 "das'" artikelinin olumsuz belirsizi "kein" dir.

20.
Bitte füllen Sie die Lücken aus! Es geht  ....  miserabel.
Doğru Cevap: "C" mir
Soru Açıklaması
TEST BİTTİ.
CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.
YORUMLAR

Recent Comments

Görüntülenecek bir yorum yok.

Archives

Categories