Yasaklanmayan her şeyin serbest olduğu sistem aşağıdakilerden hangisidir?
Düzeltici rejimde, yetkili makamların müdahalesi ancak hürriyetin kullanılmasından sonra söz konusu olur. Hürriyetin doğasına ve liberalizme en uygun düştüğü ifade edilen düzeltici rejimde, hürriyet kural, sınırlama ise istisnadır. Yasaklanmayan her şey serbesttir. Doğru yanıt B şıkkıdır.
Ihr _______ hier einsteigen.
Welches Wort passt in die obige Lücke?
Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
dürfen yardımcı fiil ikinci çoğul şahıs „siz“ çekimi dürft şeklindedir.
Ich ____ gut in Mathematik. Ich ____ gut rechnen.
Welche Wörter passen in die obigen Lücken?
Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar?
Matematikte iyiyim. Iyi hesap yapabiliyorum ifadelerini şahıs çekimine göre doğru olan „bin“ ve „kann“ filleri ile verebiliriz.
Die typische Frage von einem Arzt ist "Was fehlt dir denn?"
Çalışma hakkı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Herkes, dinlenme, çalışma arası, çalışma saatlerinin makul ölçüde sınırlandırılması ile ücretli yıllık izin ve resmî tatillerde ücret hakkına sahiptir.
'' Frank salı günü boş mu?'' sorusunun cevabı '' Hayır, sabah nöbeti var'' olmalıdır. Doğru cevap A şıkkında verilmiştir.
Şıklarda verilen ülkelerden nominativ halindeyken "die" tanımlığını alan sadece "Türkei" yani A şıkkıdır.Burada yönelme halini kullanmamız gerektiğinden ''die'' ''der'' olarak değişiyor. "Irak" nominativ halde "der" tanımlığını alırken diğer şıklardaki ülkelerle tanımlık kullanılmaz. Dolayısıyla cevap A şıkkıdır.
A: Guten Tag, Frau Braun. B: Guten Tag, Frau Schön. A: Ich koche eine Gemüsesuppe. Aber ich habe keine Zwiebeln. Haben Sie vielleicht eine Zwiebel? B: ________________________. A: Vielen Dank. Ich bringe Ihnen morgen eine Zwiebel.Welcher Satz ergänzt den Dialog?Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdaki cümlelerden hangisi tamamlar?
Karşılıklı konuşmada sebze çorbası pişirmek isteyen bir kişi soğanı olmadığı için diğer kişiden soğan istemektedir. A kişisi son cümlede teşekkür edip, yarın bir soğan getireceğini söylemektedir. Buna göre boşluğa gelmesi gereken en uygun cümle B kişisinin soğanı olduğunu ve soğanı getireceğini/ vereceğini belirten cümle olmalıdır.
Im Sommer will ich nach Deutschland fahren, aber ich kann nicht.
Wie schreibt man die obigen Sätze im Präteritum?
Yukarıdaki cümleler –di’li geçmiş zamanda aşağıdakilerden hangi şıkta doğru verilmiştir?
wollen fiili geçmiş zamanda wollten, können ise konnten olur.
Es ist halb fünf.
Wie lautet die obige Uhrzeit in Zahlen?
Aşağıdakilerden hangisi yukarıda verilen saatin karşılığıdır?
Almancada buçukları söylerken özel bir durum vardır. Buçukları söylerken söyleyeceğimiz saatin bir fazlasını söyleriz. (Es ist halb fünf "Saat dört buçuk" gibi.)
Verilen cümle doğru tamamlandığında "Tren hangi perondan kalkacak?" anlamına gelmektedir. Soruyu doğru tamamlayan sözcük D seçeneğinde verilmiştir.
Welche Aussage betont die Größe einer Wohnung?
Die Aussage ""Sie ist 200 Ouadratmeter." betont die Größe der Wohnung.
I. SavaşII. SıkıyönetimIII. Olağanüstü hâlIV. AfetYukarıdaki durumların hangisinde /hangilerinde kişiler dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanabilir?
1982 AY m. 24, “herkesin, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir...” diyerek, din ve inanca sahip olma hürriyetini düzenlemiş; 15/2. maddesinde de, savaş, sıkıyönetim ve olağanüstü hallerde dahi kimsenin, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağı, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamayacağı ve suçlanamayacağı vurgulanarak söz konusu hakkın dokunulmaz haklar arasına alınarak mutlak bir korunma sağlanmıştır.
Aşağıda ki temel hak ve Hürriyetlerden hangisi , İnsan hakları hukuku ile ilgili uluslararası, bölgesel ve ulusal kaynaklara göre yasalarla ve makul nedenlerin bulunması hâlinde sınırlanabilir?
İnsan hakları hukuku ile ilgili uluslararası, bölgesel ve ulusal kaynaklara göre bazı hak ve hürriyetler yasalarla ve makul nedenlerin bulunması hâlinde sınırlanabilir. Örneğin, hiç kimsenin yaşama hakkından keyfi olarak yoksun bırakılamaması (KSHS m. 6; AİHS m. 7), hiç kimsenin hukukun öngördüğü sebepler ve usuller dışında özgürlüğünden yoksun bırakılamaması (KSHS m. 9; AİHS m. 7; 1982 AY m. 19/2), hiç kimsenin, kendi ülkesine girme hakkından keyfi olarak yoksun bırakılamaması (KSHS m. 12(4), 1982 AY m. 23/5); hiç kimsenin özel ve aile yaşamına, konutuna veya haberleşmesine keyfi veya hukuka ay-kırı olarak müdahale edilememesi, onuru veya itibarı hukuka aykırı saldırılara maruz bı-rakılamaması (KSHS m. 17(1); AİHS m. 11), her vatandaşın makul olmayan sınırlamalara tabi tutulmaksızın kamusal işlere girme hakkına sahip olması (KSHS m. 25) gibi hak ve hürriyetlerde, ilgili sözleşme, anayasa ve kanunlarda belirtilen yasal ve makul sebeplerin bulunması hâlinde sınırlama mümkündür.
Mağazada yardıma ihtiyaç duyarsak bunu “Können Sie mir helfen?” olarak ifade edebiliriz.Doğru cevap A'dır.
Praxisgebühr (muayene ücreti) hastaya verilmez, ondan alınır. Diğer şıklardaki, reçete, rapor, ilaç ve hasta kayıt belgesi hastaya verilir.
Aşağıdakilerden hangisi İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'ne ilişkin bilgileriniz ışığında, yanlıştır?
Doğru cevap "Sözleşme sübjektif düzen fikrine dayanır" önermesidir. Sözleşme "objektif düzen" fikrine dayanmaktadır.