- ……………. kommen Sie?
- Ich komme aus Russland.
Welches Wort passt in die obige Lücke?
Soru cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar?
Soruya verlen cevap “ben Rusya’dan geliyorum” anlamına gelmektedir. “Wo” nerede, “Woher” nereden, “Wer” kim, “Wie” nasıl, “Was” ne, anlamına gelmektedir. “Ben Rusya’dan geliyorum “ cevabına sorulacak soru “Nereden geliyorsunuz?” olacaktır.
„Tee- Pfeffer- Lehrer- Milch- Apfel“ Welches Wort passt nicht? Yukarıdaki kelimelerden hangisi verilen diğer kelimelerle uyuşmamaktadır?
Yukarıdaki kelimelerden „Lehrer“ (öğretmen) haricindeki hepsi yiyecek adıyken, „Lehrer“ bir meslek adıdır.
3-Wann haben sie sich kennengelernt?
Welche Antwort passt zur obigen Frage?
Yukarıdaki sorunun yanıtı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Wann haben sie sich kennengelernt? sorusunun yanıtı "Am siebten Mai neunzehnhundertneunzig" şeklinde olmalıdır. Doğru yanıt C’dır.
Welche der unten angegebenen Wort passt zur
Antwort? Aşağıdaki cümlelerinden hangisi yanıta uygundur?
‘Kerstin möchte etvas trinken aber……………...
alle Gleaser sind schmutzing
Önceden belirlenmiş objektif şartların yerine getirilmesi hâlinde, istenilen iznin idare tarafından zorunlu olarak verildiği rejim aşağıdakilerden hangisidir?
Düzeltici önleme rejiminde, önceden belirlenmiş objektif şartların yerine getirilmesi hâlinde, istenilen izni idarenin vermesi zorunludur. Bu nedenle, yetkili makamın izin talebi üzerinde hiç bir şekilde değerlendirme hakkı, takdir yetkisi mevcut değildir. idare ret sebeplerini göstermekle yükümlü olduğu için ret kararına karşı itiraz yolları da açıktır.
Aşağıdakilerden hangisi bireylerin çeşitli riskler nedeniyle geçici veya sürekli ekonomik mağduriyetten korunması amacı ile Uluslararası Çalışma Örgütü (UÇÖ/ILO), nün 1952 yılında düzenleyip yürürlüğe koyduğu, “Sosyal Güvenliğin Asgari Normlarına İlişkin 102 Sayılı Sözleşme” ile belirtilen risklerden birisi değildir?
Çalışma gücünü olumsuz yönde etkileyen hastalık, yaşlılık ve sakatlık gibi bedensel riskler; çalışma gücünü etkilememekle birlikte onun kullanımını önleyen işsizlik bu türden riskleri oluşturmaktadır. Bu risklerle karşılaşan birey geçici ya da sürekli olarak gelirden yoksun kalmakta, ekonomik güvensizlik ortamına itilmektedir. Uluslararası Çalışma Örgütü (UÇÖ/ILO), 1952 yılında, “Sosyal Güvenliğin Asgari Normlarına İlişkin 102 Sayılı Sözleşme” ile bu riskleri dokuz ana başlık altında toplamıştır. Bunlar, hastalık (sağlık yardımı), hastalık (gelir kaybını karşılayan ödenekler), işsizlik, yaşlılık, iş kazası ve meslek hastalığı, analık, sakatlık, ölüm ve aile yükleridir. Sözleşmeyi onaylayan ülke bu risklerden en az üçüne karşı bir koruma getirmek zorundadır. Ancak kabul edilecek bu üç riskten birinin, işsizlik, yaşlılık, iş kazası ve meslek hastalığı, sakatlık veya ölüm risklerinden biri olması gerekir.
- ……………. kommen Sie?
- Ich komme aus Russland.
Welches Wort passt in die obige Lücke?
Soru cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar?
Soruya verlen cevap “ben Rusya’dan geliyorum” anlamına gelmektedir. “Wo” nerede, “Woher” nereden, “Wer” kim, “Wie” nasıl, “Was” ne, anlamına gelmektedir. “Ben Rusya’dan geliyorum “ cevabına sorulacak soru “Nereden geliyorsunuz?” olacaktır.
Ich bin heute mit der Bahn zur Uni gefahren. Der Zug war voll, aber ich hatte …… Ich habe noch einen Platz gefunden.
Welches Wort passt in die Lücke? Boşluğu uygun şekilde tamamlayan sözcük hangisidir?
Boşluğu uygun şekilde tamamlayan sözcük şans anlamına gelen Glück sözcüğüdür.
Ich gehe immer am Vormittag einkaufen.
Wie lautet der obige Satz auf Türkisch?
Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
“Ich” ben, “gehen” gitmek, “immer” daima/ her zaman, “am Vormittag” öğleden önce, “einkaufen” alışveriş anlamına gelmekte. Cümlemizin Türkçe karşılığı “Daima öğleden önce alışverişe giderim” olacak.
Fahrgemeinschaft sözcüğü genelde bir ilan üzerine gerçekleşen ve iki veya daha fazla kişinin bir araya gelip iş veya okula tek araçla gidip dönmesi anlamında kullanılmaktadır.
Demokratik bir sistemin ön şartı olduğu ifade edilen hürriyet biçimi aşağıdakilerden hangisidir ?
İfade hürriyetinin sınırlandırılması, diğer birçok hürriyetin dolaylı olarak sınırlandırılmasısonucunu doğurmaktadır. Bundan dolayı, düşünceleri açıklama ve yayma hürriyetinindemokratik bir sistemin ön şartı olduğu ifade edilebilir.
Rathaus yani belediye binası sözcüğü oluşur. Doğru cevap A'dır.
Aşağıdaki boşluğu doldurunuz.
Ergänzen Sie die folgende Lücke. “Kann ich … helfen?”
Kann ich Ihnen helfen?“ sorusunun türkçe karşılığı „Size yardımcı olabilir miyim?“dir. Seçeneklerden en uygun olanı B seçeneğinde verilen Ihnen yani sizedir.
Yeterli gıda hakkı devlete üç çeşit yükümlülük yükler. Bunlar, saygı,.................... yükümlülükleridir.
Yukarıdaki boşluklara aşağıdakilerden hangileri gelmelidir?
Yeterli gıda hakkı devlete üç çeşit yükümlülük yükler. Bunlar, saygı, koruma ve gerçekleştirme yükümlülükleridir.Cevap: B şıkkıdır.
Lesen Sie und ergeanzen Sie die Dialog.
A:Wie viele Zimmer hat die Wohnung?
B:Drei. Kommen Sie, Ich zeige sie ihnen. Das ist…………….
A:Ahh, es hat einen alten Kachelofen.
B:Ja sie können ihn sogar noch benutzen.
das Wohnzimmer
Wir sind neu ........... cümlesinde boş bırakılan yere hangi kelime gelmelidir?
"Wir sind neu...." cümlesinin anlamı "Biz burada..." yeniyiz, ya da buraya yeni taşındık anlamında kullanıldığı için yer, yön belirten tek kelime "hier", yani "burada, buraya" doğru cevaptır.