La pomme, Le pain, La poire, L’orange isimlerinin doğru dizilimi aşağıdakilerden hangisidir?
elma, ekmek, armut, portakal
Complétez le dialogue avec les adjectifs possessifs.
"-Bonjour monsieur, quel est votre nom, s'il vous plaît?
- _______ nom est Leloup.
- Et ______ prénom?
- C'est Patrick.
- Votre adresse?
- _____ adresse est 871 Rue Arrondissement 5 à Paris."
"-Bonjour monsieur, quel est votre nom, s'il vous plaît?
- ___mon____ nom est Leloup.
- Et __votre____ prénom?
- C'est Patrick.
- Votre adresse?
- ___mon__ adresse est 871 Rue Arrondissement 5 à Paris."
Le mot "nom" est masculin et dans le dialogue il y a 2 personnes qui parlent. La première personne demande le nom de la deuxième personne comme "quel est votre nom?. Donc la deuxième personne doit répondre à cette question "mon nom est Leloup".
La première personne demande pour apprendre le prénom de la deuxième personne en posant la question "et votre prénom?".
Dans le dernier trou, le mot "adresse" est féminin; mais ce mot commence par une voyelle, donc, ici on doit utiliser la version masculine de l'adjectif possessif "mon".
Doğru rakam 796 olmalıdır. Doğru cevap E'dir.
Boş bırakılan yere uygun gelen kelimeyi ya da ifadeyi işaretleyiniz
J'habite ...... une maison.
Cümle: "Bir evde oturuyorum." anlamındadır. Başka bir ifadeyle, "Bir evin içinde oturuyorum." Dolayısıyla uygun yer edatı "Dans" olmalı.
Quelle phrase complète-t-elle le dialogue suivant ?Aşağıdaki diyaloğu hangi cümle tamamlar ?-Je m’appelle Denis. Et elle ?-…….
« Adım Denis. Ya onunki ? » sorusunun cevabı, « Onun adı Fred »dir şeklindedir. Diğerleri konuyla ilgili olmayan çeldiricilerdir. Sadece '' Elle s’appelle Fred.''ifadesinde isim bildirilmektedir. ''Ça va bien merci.'' « iyiyim, teşekkür ederim », ''Ils sont à Paris.''’ifadesinde « Onlar Paris’teler », ''Il est italien.''de « O bie İtalyandır », ''Nous habitons à Lille.ifadesinde ise « Lille’de ikamet ediyoruz » denilmiştir. Kişi isminin sorulduğu bu diyalogda cevap olarak kullanılamazlar.
Aşağıda verilen sorunun uygun cevabını işaretleyiniz.
Moi, je suis français. Et toi Meryem?
Soru "Ben Fransızım. Ya sen Meryem?" şeklindedir. Yani bir bayana uyruğu sorulmakta. Öncelikle Fransızcada Pronoms toniques'lerin (Moi, toi, lui, elle, nous, vous, eux, elles) zorunlu olmadığını, vurgu amaçlı kullanıldığını belirtelim.
Burada tüm cevaplarda "Pronoms toniques" verilmiştir. Öncelikle Meryem "Ben" diye cevap vermesi gerektiğinden ve "Ben" kişi zamirinin "Pronoms toniques"'i "MOI" olduğundan, "MOI" olmayan tüm cevaplar elenmelidir. Dolayısıyla, B, D ve E şıkları yanlış.
Kalan A ve E şıkları "Moi" ile başlıyor fakat Meryem bir bayan olduğu için uyruk sıfatı da bayan olması gerektiğinden, A şıkkını da elememiz gerekmektedir.
A şıkkı: "Ben (MOi), Yunanım" bie erkeği betimlemektedir.
Grec --> Grecque (BAYAN)
Doğru cevap C: "Ben Türküm"
Turc --> Turque (BAYAN)
Quel est l’équivalent de la phrase suivante?Aşağıdaki cümlenin benzeri hangisidir?« Vous avez l’heure ? »
« Vous avez l’heure ? » cümlesinin eş anlamlısı « Quelle heure est-il ? » dir. İkisi de « Saat kaç ? » anlamına gelmektedir.
'Canada' maskülen bir ülke olduğu için, önüne gelmesi gereken yer edatı "au", 'Madrid' bir şehir ismi olduğu içinse uygun yer edatı "à" olmalıdır. Doğru cevap C'dir.
« Je vais acheter un ……. lit pour mon ………….appartement. » Complétez la phrase avec les mots corrects. Cümleyi doğru sözcüklerle tamamlayınız.
Lit eril bir isim olduğu için eril bir sıfatla, appartement eril bir isim olduğu için eril sıfatla kullanılmalıdır. Sözcük sesli harfle başladığı için dişil şekli kullanılmıştır.
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi cümledeki boşluğu en iyi şekilde tamamlar?
L’école est ouverte _____ mardi au samedi.
Cümle “Okul salıdan cumartesi’ye kadar açıktır” anlamını vermektedir. Cümledeki boşluk “den/dan” anlamını veren “du” edatı en uygun seçenektir.
Sélectionnez la bonne réponse pour compléter la phrase.
Cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Il est _______ (15h15) _______.
Fransızca’da da saatler Türkçe’de olduğu gibidir. Dijital saat ya da analog saate göre iki ayrı söylemi vardır. 15h15 için ya “il est trois heures et quart “ (Saat üçü çeyrek geçiyor) kullanırız ya da “il est quinze heures quinze”(Saat on beş on beş) kullanırız.
Cümlede özne üçüncü çoğul olduğu için fiiller üçüncü çoğul çekilecektir.
Sorunun uygun yanıtını bulunuz.
- Tu vas aller au cinéma?
- Non, .........................
- Tu vas aller au cinéma?
- Non, .........................
- Sinemaya gidecek misin?
- Hayır, gitmeyeceğim. ---> Cevabı beklenmekte. Dolayısıyla "Je", yani "Ben" ile başlayan ve olumsuz olan bir cümle gerekli. Burada "Je" ile başlayan tek cümle E şıkkıdır. Aynı zamanda, olumsuz da. Ayrıca, soru cümlesi gelecek zamanı ifade ettiğinden, cevap da öyle olmalı. E şıkkı da gelecek zamanı ifade eden bir cümle.
J’écoute hangi fiilin şimdiki zaman birinci tekil halidir?
écouter
Trouvez la phrase qui exprime une surprise.
Sürpriz ifade eden cümleyi bulunuz.
Çünkü « Nasıl ? Olamaz… » anlamında ifadeler olduğundan sürpriz ifade etmektedir. Diğerleri ise yazık, üzgün görünüyorsun, nasılsın, tam bir hayal kırıklığına uğradım gibi sürpriz değil, hayal kırıklığı, üzüntü bildiren ifadelerdir.
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi cümledeki boşluğu en iyi şekilde tamamlar ?
“J’ai besoin d’un/une __________ pour ma voiture.”
Cümlede “Arabam için bir _____ ihtiyacım var” denilmektedir. Seçeneklerde araba ile kullanılabilecek ev bölümü “garage”dır.
Resme bakarak soruyu en uygun şekilde cevaplayınız.
Où est le chat?
soru: "Kedi nerede?"
Cevap: "O yatağın üstüde." --> Il est sur le lit.
Ils ont _________ fille ou ________garçon?
Choisissez les articles indéfinis qui conviennent. Boşluğa uygun olan belirsiz tanımlıkları seçiniz?
Belirsiz tanımlık olarak, fille (kız) kelimesi için 'une, garçon (erkek) kelimesi için 'un' uygundur. 'Des' tanımlığı çoğul isimler için kullanılır. Doğru cevap C'dir.
Tu veux voir mon ___________ appartement?
"Appartement" sözcüğü tekil ve eril bir sözcüktür. "Nouveau" (:yeni) sıfatı "nouvel"e dönüşür.
Aşağıdakilerden hangisi "J’écoute le dialogue et je trouve le problème du téléphone" cümlesine en yakın anlamı vermektedir.
Konuşmayı dinliyorum ve telefonun sorununu buluyorum.