I. İhtiyaca uygunlukII. KarşılaştırılabilirlikIII. DoğrulanabilirlikIV. Zamanında sunumV. AnlaşılabilirlikYukarıdakilerden hangileri finansal tabloların destekleyici niteliksel özelliklerindendir?
Finansal tabloların niteliksel özellikleri; (1) İhtiyaca uygunluk, (2) Gerçeğe uygun sunum, (3) Karşılaştırılabilirlik, (4) Doğrulanabilirlik, (5) Zamanında sunum ve (6) Anlaşılabilirlik olarak belirlenmektedir. İhtiyaca uygunluk ve gerçeğe uygun sunum, finansal tabloların temel niteliksel özelliklerindendir.
Nakit ve nakde eşdeğer varlık olmanın koşulu aşağıdakilerden hangisidir?
İşletmede nakit, elbette kasadaki ve bankadaki paradır. Nakit benzerleri ise kısavadeli nakit yükümlülükler için elde bulundurulan ve yatırım amacıyla veya diğeramaçlarla kullanılmayan varlıklardır. Bir varlığın nakit benzeri olarak kabul edilebilmesi için değeri kesinlikle saptanabilen bir nakde dönüştürülebilmesi ve değerindeki değişim riskinin önemsiz olması şarttır.Buna göre vadesi üç ay veya daha az olan yatırımlar, nakit benzeri yatırım olarak kabul edilmektedir.
I. Dönen VarlıklarII. Duran VarlıklarIII. Öz KaynaklarIV. Maliyet HesaplarıV. Nazım HesaplarYukarıdakilerden hangileri 1 no.lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği ile getirilen hesap çerçevesinde yer alan hesap sınıfları içindedir?
1 no.lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği ile getirilen hesap çerçevesinde yer alan hesap sınıfları şunlardır:Dönen VarlıklarDuran VarlıklarKısa Vadeli Yabancı KaynaklarUzun Vadeli Yabancı KaynaklarÖz KaynaklarGelir Tablosu HesaplarıMaliyet HesaplarıSerbestNazım Hesaplar
İşletmenin belirli bir andaki finansal durumunu gösteren tablo aşağıdakilerden hangisidir?
Bilanço, işletmenin belirli bir andaki finansal durumunu gösteren tablodur.
Finansal tabloların hazırlanmasında kullanılan varsayımlar, finansal tabloların farklı işletmeler tarafından düzenlense bile içerik olarak aynı olmasını sağlar. Diğer taraftan aynı işletmenin farklı dönemlerde düzenlediği finansal tabloların da içerik olarak aynı olmasını sağlar. Bu durum da finansal tabloların diğer işletmelerin finansal tablolarıyla ya da işletmenin önceki dönemlerde düzenlediği finansal tablolarıyla karşılaştırılabilmesine olanak sağlar.
I. Bir varlık hesabında artış, bir varlık hesabında azalış olmuştur.II. Kasa hesabı varlık hesabıdır artış borcuna kayıtlanmıştır.III. Bankalar hesabı varlık hesabıdır azalış alacağına kayıtlanmıştır.IV. Kasa hesabı bir varlık hesabıdır ve hesap50.000 Türk Lirası borçlandırılmıştır.V. Kasada nakit mevcudu 50.000 Türk Lirası azalmıştır.Bankadan 50.000 Türk Lirası nakit çekilmiştir.Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydıyla ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
Bir varlık hesabında artış, bir varlık hesabında azalış olmuştur. Kasa hesabı varlık hesabıdır artış borcuna kayıtlanmıştır. Bankalar hesabı varlık hesabıdır azalış alacağına kayıtlanmıştır. Kasa hesabı bir varlık hesabıdır ve hesap 50.000 Türk Lirası borçlandırılmıştır.
Aşağıdakilerden hangisi gelir tablosu ilkelerinden biridir?
Gelir tablosu ilkelerinin amacı; satışların, gelirlerin, satışlar maliyetinin,giderlerin, kâr ve zararlara ait hesapların ve belli dönemlere ait işletme faaliyeti sonuçlarının sınıflandırılmış ve gerçeğe uygun olarak gösterilmesini sağlamaktır.Maddi olan ve maddi olmayan duran varlıklar ile özel tükenmeye tabi varlıklar için uygun amortisman ve tükenme payı ayrılmalıdır.