Aşağıdakilerden hangisi hesabın biçimsel yapısında yer almaz?
Hesabın biçimsel yapısı:
BORÇ, ..............Hesabı, ALACAKBağlantı No. Tarih Açıklama Tutar Bağlantı No. Tarih Açıklama TutarTOPLAM TOPLAM
Aşağıdaki hesaplardan hangisi işletmenin borçlarında veya öz kaynaklarında meydana gelen artış veya azalışlarının kayıtlarının tutulduğu hesaptır?
İşletmelerin varlıklarında meydana gelen artış veya azalışların izlendiği hesaplara varlık hesapları (Aktif hesaplar), borçlarında veya öz kaynaklarında meydana gelen artış veya azalışlarının kayıtlandığı hesaplara ise kaynak hesapları (Pasif hesaplar) denir.
Muhasebe fişlerinden çeşitli nedenlerle yapılan ödemelere ait belgelerin toplandığı fişe tediye fişi denir. Doğru cevap D'dir.
"Maddi olan ve maddi olmayan duran varlıklar ile özel tükenmeye tabi varlıklar için uygun amortisman ve tükenme payı ayrılmalıdır" ilkesi genel kabul görmüş muhasebe ilkelerinden hangi gruba girmektedir?
Maddi olan ve maddi olmayan duran varlıklar ile özel tükenmeye tabi varlıklar için uygun amortisman ve tükenme payı ayrılmalıdır, ilkesi gelir tablosuna ilişkin genel kabul görmüş muhasebe ilkelerindendir. Sorunun doğru yanıtı "D" seçeneğidir.
Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirin faaliyet konularından biri değildir?
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirin faaliyet konuları şunlardır:1. Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince gerçek ile tüzel kişilere ait teşebbüs ve işletmelerin defterlerini tutmak, bilanço ve kâr ve zarar tablosu ve beyannameleri ile diğer belgeleridüzenlemek ve benzeri işlemleri yapmak,2. İşletmelerin muhasebe sistemlerini kurmak, geliştirmek,3. İşletmecilik, muhasebe, finans, mali mevzuat ve bunların uygulamaları ile ilgiliişleri düzenlemek veya bu konularda danışmanlık yapmak,4. Ayrıca sözü edilen konularda belgelere dayalı olarak inceleme, analiz ve denetim yapmak,5. Mali tablolar ve beyannamelerle ilgili konularda yazılı görüş vermek, raporve benzerlerini düzenlemek; tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri yapmaktır.
I. İşletmenin kasa veya bankasındaki parasıII. Ticari malIII. BinaIV. MakinaV. DemirbaşYukarıdakilerden hangileri işletmenin kısa zamanda paraya dönüşebilecek varlıklarındandır?
Varlıklar, paraya dönüşen ve işletme faaliyetlerinde kullanılan olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. İşletmenin kasa veya bankasındaki parası ile ticari mal, kısa zaman içinde paraya dönüşecek varlıkları oluştururken bina, makine ve demirbaşlar; işletme faaliyetinde kullanılacak varlıkları oluşturmaktadır.