• Genel Muhasebe 1 Deneme Ara Sınavları – Deneme 22

Genel Muhasebe 1
Ara Sınav - Deneme 22
1.
Aşağıdakilerden hangisi finansal tabloların niteliksel özelliklerinden biri değildir? 
Doğru Cevap: "C" İhtiyatlılık 
Soru Açıklaması
2.

Aşağıdakilerden hangisi hesabın biçimsel yapısında yer almaz?

Doğru Cevap: "E" Aktif toplam
Soru Açıklaması

Hesabın biçimsel yapısı:

BORÇ,                                              ..............Hesabı,                                  ALACAKBağlantı No. Tarih Açıklama Tutar                  Bağlantı No. Tarih Açıklama TutarTOPLAM                                                      TOPLAM

3.

Aşağıdaki hesaplardan hangisi işletmenin borçlarında veya öz kaynaklarında meydana gelen artış veya azalışlarının kayıtlarının tutulduğu hesaptır?

Doğru Cevap: "C" Kaynak hesapları
Soru Açıklaması

İşletmelerin varlıklarında meydana gelen artış veya azalışların izlendiği hesaplara varlık hesapları (Aktif hesaplar), borçlarında veya öz kaynaklarında meydana gelen artış veya azalışlarının kayıtlandığı hesaplara ise kaynak hesapları (Pasif hesaplar) denir.

4.
Aşağıdakilerden hangisi Varlıklar = Kaynaklar eşitliğini ifade etmektedir?
Doğru Cevap: "D" Varlıklar = Borç + Sermaye
Soru Açıklaması
5.
Çeşitli nedenlerle yapılan ödemelere ait belgelerin toplandığı fişe ne ad verilir?
Doğru Cevap: "D" Tediye fişi
Soru Açıklaması

Muhasebe fişlerinden çeşitli nedenlerle yapılan ödemelere ait belgelerin toplandığı fişe tediye fişi denir. Doğru cevap D'dir.

6.
Genel geçici mizanın tutarlar sütununun birbirine eşit çıkmamasının nedeni aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Doğru Cevap: "A" Hesap isimleri yanlış yazılmıştır.
Soru Açıklaması
Hesap isimlerinin yanlış olması genel geçici mizanın tutarlar sütununu etkilemez.
7.
“Finansal bilgiler, işletmenin ekonomik faaliyetleri hakkında makul seviyede bilgisi olan bilgileri dikkatli olarak gözden geçirecek, analiz edecek kullanıcılar için hazırlanır.” ifadesi finansal tabloların niteliksel özelliklerinden hangisidir?
Doğru Cevap: "C" Anlaşılabilirlilik
Soru Açıklaması
8.
1. Finansal tablo kalemleri ile ilgili her unsura ait, ismini taşıyan bir hesap kullanılır.2. Kullanılan hesaplar borç ve alacak şeklinde iki taraflı çalışır.3. Herhangi bir hesabın borç ya da alacak tarafına ilk kez kayıt yapılması, ilgili hesabın açılması anlamındadır.Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri hesapların temel nitelikleri ve hesaplarda yapılan işlemlerin genel özelliklerindendir?
Doğru Cevap: "E" 1, 2 ve 3
Soru Açıklaması
9.
Belirli bir dönemde gerçekleştirilen faaliyetlerin sonucunu kâr veya zarar olarak gösteren finansal tablo aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: "B" Finansal Performans Tablosu
Soru Açıklaması
10.
Aşağıdakilerden hangisi dönem sonunda işletmenin hasılatının giderlerinden büyük olması durumunda ortaya çıkar?
Doğru Cevap: "B" Dönem Kârı
Soru Açıklaması
11.
İşletmelerin yaşamlarının, sahiplerinin ya da hissedarlarının yaşam süreleriyle bağlı olmaması hangi muhasebe temel kavramının bir sonucudur?
Doğru Cevap: "B" İşletmenin Sürekliliği
Soru Açıklaması
12.
İşletmenin ömrünün sonsuz olduğunu ve finansal tabloların da bu sonsuz ömrü olan işletmenin finansal yapısını göstermek üzere düzenlenmediğini ortaya koyan finansal tablo varsayımı hangisidir?
Doğru Cevap: "E" İşletmenin sürekliliği
Soru Açıklaması
13.
Aşağıdakilerden hangisi Muhasebenin Temel Kavramları’ ndan biri değildir? 
Doğru Cevap: "B" Kısmı Açıklama 
Soru Açıklaması
14.
Aşağıdakilerden hangisi nakit akış tablosunda yatırım faaliyetleri olarak sınıflandırılır?
Doğru Cevap: "D" Maddi ve maddi olmayan duran varlıklar ve diğer uzun vadeli varlıkların alımı ile ilgili nakit çıkışları
Soru Açıklaması
Yalnızca bilançoda varlık muhasebeleştirilmesi sonucunu doğuran harcamalar, yatırım faaliyeti olarak sınıflandırılmaya uygundur. Maddi ve maddi olmayan duran varlıklar ve diğer uzun vadeli varlıkların alımı ile ilgili nakit çıkışları: Bu ödemeler, aktifleştirilen geliştirme harcamalarını ve işletmenin inşa veya imal ettiği maddi duran varlıklara ilişkin giderlerle ilgili nakit çıkışlarını da içerir. Satılan mallardan ve verilen hizmetlerden elde edilen nakit girişleri, ücret, komisyon ve diğer hasılatla ilgili nakit girişleri İşletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışlarını ifade eder. Borç ödemelerine ilişkin nakit çıkışları, finansman faaliyetleridir. Yatırım faaliyetlerinde, alım satım amacıyla yapılanlar ve finansman faaliyetleriyle ilgili olanlar hariçtir. Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.
15.
Herhangi bir hesabın,borç tarafı toplamının alacak tarafı toplamından büyük olması durumunda aradaki fark nasıl ifade edilir?
Doğru Cevap: "D" Borç kalanı
Soru Açıklaması
Borç tarafı toplamının alacak tarafı toplamından büyük olması durumunda aradaki fark, borç kalanı şeklinde ifade edilir.
16.

"Maddi olan ve maddi olmayan duran varlıklar ile özel tükenmeye tabi varlıklar için uygun amortisman ve tükenme payı ayrılmalıdır" ilkesi genel kabul görmüş muhasebe ilkelerinden hangi gruba girmektedir?

Doğru Cevap: "D" Gelir tablosuna ilişkin ilkeler
Soru Açıklaması

Maddi olan ve maddi olmayan duran varlıklar ile özel tükenmeye tabi varlıklar için uygun amortisman ve tükenme payı ayrılmalıdır, ilkesi gelir tablosuna ilişkin genel kabul görmüş muhasebe ilkelerindendir. Sorunun doğru yanıtı "D" seçeneğidir.

17.

Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirin faaliyet konularından biri değildir?

Doğru Cevap: "B" Tasdik işleri yapmak,
Soru Açıklaması

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirin faaliyet konuları şunlardır:1. Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince gerçek ile tüzel kişilere ait teşebbüs ve işletmelerin defterlerini tutmak, bilanço ve kâr ve zarar tablosu ve beyannameleri ile diğer belgeleridüzenlemek ve benzeri işlemleri yapmak,2. İşletmelerin muhasebe sistemlerini kurmak, geliştirmek,3. İşletmecilik, muhasebe, finans, mali mevzuat ve bunların uygulamaları ile ilgiliişleri düzenlemek veya bu konularda danışmanlık yapmak,4. Ayrıca sözü edilen konularda belgelere dayalı olarak inceleme, analiz ve denetim yapmak,5. Mali tablolar ve beyannamelerle ilgili konularda yazılı görüş vermek, raporve benzerlerini düzenlemek; tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri yapmaktır.

18.
Mart 1968'de tekdüzen muhasebe sisteminin ilkeleri ortaya konulmuştur. Aşağıdakilerden hangisi içi tekdüzen muhasebe sistemini uygulama zorunludur?
Doğru Cevap: "B" İktisadi devlet teşekkülleri
Soru Açıklaması
Bu dönemde, tekdüzen muhasebe sistemi iktisadi devlet teşekkülleri için zorunlu iken, özel sektör için isteğe bağlıdır.
19.
Aşağıdakilerden hangisi Muhasebenin Temel Kavramlarından biri değildir?
Doğru Cevap: "B" İhtiyari Açıklama
Soru Açıklaması
20.

I. İşletmenin kasa veya bankasındaki parasıII. Ticari malIII. BinaIV. MakinaV. DemirbaşYukarıdakilerden hangileri işletmenin kısa zamanda paraya dönüşebilecek varlıklarındandır?

Doğru Cevap: "B" I ve II
Soru Açıklaması

Varlıklar, paraya dönüşen ve işletme faaliyetlerinde kullanılan olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. İşletmenin kasa veya bankasındaki parası ile ticari mal, kısa zaman içinde paraya dönüşecek varlıkları oluştururken bina, makine ve demirbaşlar; işletme faaliyetinde kullanılacak varlıkları oluşturmaktadır.

TEST BİTTİ.
CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.
YORUMLAR

Recent Comments

Görüntülenecek bir yorum yok.

Archives

Categories