Bilanço ve gelir tablosu temel finansal tablolar olarak adlandırılır.
Canlı varlıklar, Finansal Durum Tablosunun hangi bölümünde yer almaktadır?
Canlı varlıklar, Finansal Durum Tablosunun Duran Varlıklar bölümünde yer almaktadır.
Paraya dönüştürülmesi on iki aydan uzun sürede gerçekleşebilen ve satmak amaçlı değil işletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere alınan varlıkların genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
Dönen varlıklar dışında kalan varlıklar, duran varlık olarak sınıflandırılmaktadır.Duran varlıklar, dönen varlıklar ile karşılaştırıldığında karşımıza şöyle bir durum çıkmaktadır. Dönen varlıklar, on iki ay içinde paraya dönüşen ve satılmak üzere alınan varlıklardan oluşur. Ancak duran varlıklarda, paraya dönüş, on iki aydan uzun sürede gerçekleşir ve satmak amaçlı değil işletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere alınan varlıklardan oluşur.
Aşağıdakilerden hangisi finansal tabloların destekleyici niteliksel özelliklerinden birisi değildir?
İhtiyaca uygunluk finansal tabloların temel özelliklerinden birisidir. Diğer şıklarda belirtilen özellikler ise finansal tabloların destekleyici özellikleridir. Dolayısıyla sorunun doğru yanıtı "C" seçeneğidir.
Farklı işlemlerin sınıflandırılarak zaman içerisinde azalma ve artışların izlendiği çizelge aşağıdakilerden hangisidir?
Farklı işlemlerin sınıflandırılarak zaman içerisinde azalma ve artışların izlendiğiçizelgeye hesap denir.
Dönem sonu envanter ve düzeltici kayıtlardan sonra düzenlenecek mizana ne denir?
Dönem sonu envanter ve düzeltici kayıtlardan sonra düzenlenecek mizana ise, kesin mizan denir.
1 no. lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği ile getirilen hesap çerçevesinde yer alan hesap sınıflarının sayısı kaçtır?
1 no.lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğine göre oluşturulan hesap çerçevesinde hesaplar 9 sınıfa ayrılmıştır. Sorunun doğru yanıtı "B" seçeneğidir.
İşletme tarafından kullanılan muhasebe bir sistem olarak Genel muhasebe, maliyet muhasebesi ve genelde büyük ölçekli işletmeler tarafından kullanılan Yönetim muhasebesinden oluşur.
İkinci sınıf işletmelerin tasdike tabi tutmak zorunda oldukları defteri aşağıdakilerden hangisidir?
İkinci sınıf işletmelerin işletme hesabı esasına göre tutmak zorunda olduğu ve tasdike tabi defteri, işletme hesabı defteridir.
I. Stok kartlarıII. FaturaIII. Sevk irsaliyesiIV. Gider pusulasıV. Çekler ve senetlerYukarıdakilerden hangileri muhasebede kullanılan yasal düzenlemelere tabi belgelerdendir?
Yasal düzenlemelere tabi belgelere; fatura, sevk irsaliyesi, irsaliyeli fatura, yazar kasa fişi, perakende satış fişi, çek, gider pusulası, serbest meslek makbuzu, müstahsil makbuzu, taşıma belgeleri, adisyonlar, senetler ve çekler örnek verilebilir.İşletmelerin kendi ihtiyaçlarından doğan belgelere ise tahsilat ve tediye makbuzları, çek alındı verildi makbuzları, işletme içi sevkiyat belgeleri, mutabakatlaşma mektupları, cari hesap ve stok kartları örnek olarak verilebilir.