Aşağıdakilerden hangisi, ekonomik çevrenin içerdiği faktörler arasında yer almaz?
Yukarıdaki şirket türlerinden hangileri kurumlar vergisine tabi değildir?
Şahıs şirketleri şirket olarak Kurumlar Vergisine tabi değildirler. Şirket ortakları bireysel olarak Gelir Vergisine tabidir ve şirketten almış oldukları kâr payları üzerinden Gelir Vergisi öderler. Verilenler arasında kollektif şirket ve komandit şirket türü şahıs şirketi olarak sınıflanmaktadır.
“………. ….. ve …… ………….. tarafından Londara’da yaşayan göçmen toplulukları üzerinde yapılan bir çalışmada, Hindistan, Doğu Afrika, Asya, Pakistan, Bangladeş, Türk ve Kıbrıslı göçmen girişimcilerde işe başlama motifleri, finans kaynakları, etnik yapıları, aile bağlılık durumları gibi faktörlerin etnik yapı, kültür ve girişimcilik etkileşiminde farklılık gösterdiği ancak bazı durumlarda, örneğin bankalardan borçlanma konusunda kültürün etkisinin beklenenden çok düşük olduğu ortaya konulmuştur.”
Yukarıda boş bırakılan alanda kimlerden bahsetmektedir?
Anuradha Basu ve Eser Altınay tarafından Londara’da yaşayan göçmen toplulukları üzerinde yapılan bir çalışmada, Hindistan, Doğu Afrika, Asya, Pakistan, Bangladeş, Türk ve Kıbrıslı göçmen girişimcilerde işe başlama motifleri, finans kaynakları, etnik yapıları, aile bağlılık durumları gibi faktörlerin etnik yapı, kültür ve girişimcilik etkileşiminde farklılık gösterdiği ancak bazı durumlarda, örneğin bankalardan borçlanma konusunda kültürün etkisinin beklenenden çok düşük olduğu ortaya konulmuştur.
Bir şirketin diğer bir şirketi tüm varlık ve borçları ile içine almasına ne ad verilir?
Devralma, bir şirketin diğer bir şirketi tüm varlık ve borçları ile içine almasıdır.
Doğru cevap D.
Tüzel kişiliğe sahip, en az 50.000 TL sermaye ile kurulan, ortaklarının gerçek ve tüzel kişilerden oluşabildiği şirket türü aşağıdakilerden hangisidir?
Verilen bilgiler Anonim şirket özellikleridir. Doğru cevap B seçeneğinde verilmektedir.
Türkiye’de franchising sistemi ile işini kurmak isteyen girişimcilere destek olan dernek aşağıdakilerden hangisidir?
Türkiye’de UFRAD - Franchising Derneği franchising sistemi ile işini kurmak isteyen girişimcilere destek olmaktadır.
Şirketin ticaret veya Sanayi Odasına kaydında aşağıdaki belge ve bilgiler istenir.
Doğru cevap B’dir.
Kurulan işletmelerin borçlarını ödeyemeyecek duruma düşmesine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
Kurulan işletmelerin borçlarını ödeyemeyecek duruma düşmesine iflas denir. Doğru cevap C.
Aşağıdakilerden hangisi franchisee terimini karşılamaktadır?
Girişimcilerin ortaya çıkışında çevresel faktörleri ön plana çıkaran yaklaşımlar, pazar mekanizmalarını ve devlet/hükümet politikalarının etkisinin önemini vurgulamışlardır. Bu yaklaşım, girişimcinin ortaya çıkmasında; gelişmiş ülkeler için pazar mekanizmalarının, gelişmemiş ülkelerde ise hükümet politikalarının belirlediği ekonomik güdülemelerin etkili olduğunu savunmaktadır. Doğru cevap B'dir.
Girişimciliğin, ekonomik kalkınma sürecinde yeni değer yaratması boyutunu ise ilk defa vurgulayan ekonomist kimdir?
Girişimciliğin, ekonomik kalkınma sürecinde yeni değer yaratması boyutunu ise ilk defa vurgulayan kişi, bir ekonomist olan Joseph A.Schumpeter’dir.
Girişimcilik kültürüne uygun bir ortamda yetişen bireylerden aşağıdakilerden hangisi söylemesi en uygun olandır?
Girişimcilik kültürü ve düşüncesinin, eğitim-öğretim süresinde öğrencilere verilebilmesi ve onların ileride kabul edilebilir riskleri alarak düşüncelerini hayata geçirebilen, düşlerini gerçekleştirmeye çalışan bir girişimci olmalarını sağlayacak iklimin yaratılması birincil amaç olmalıdır. Bu amaca yönelik olarak tüm dünyada ve ülkemizde, tüm fakülte düzeylerinde girişimcilik dersleri, çalıştaylar, sertifika ve diploma programları çeşitlenerek yaygınlaştırılmalıdır. Ancak, verilecek olan eğitimlerde, girişimcilik özelliklerinin öğretilmesi ile kalınmayıp öğrencilerin gerçek birer girişimci olmaları yönündeki oluşumların uygulamaya konması da gerekmektedir. Ülkemizde yüzde 25 gibi çok yüksek bir orana sahip olan üniversite mezunu işsiz varlığı düşünüldüğünde, girişimcilik derslerinin gerek örgün gerekse de uzaktan eğitim sistemlerinde önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Girişimcilik eğitimi için bu konuda öncelikle bir niyet ve eğilimin olması şarttır. Girişimciliğin anlaşılması, girişimcilik sürecinin deneyimle kazandırılması ve bir eylem ile fırsatın değerlendirilmesi aşamaları, genel girişimci davranışı oluşturmaya yönelik girişimci eğitiminin temelini oluşturur. Doğru Cevap E'dir.
I.Test edilmiş bir iş modeli
II.Patentli bir formül ya da tasarım
III.Mevcut bir pazara ve belli bir imaja sahip ürünler ve hizmetler
IV.Alanında uzman kişilerden alınacak yönetim desteği
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri franchising ile elde edilebilecek faydalardandır?
Franchising ile elde edilebilecek faydalar; Test edilmiş bir iş modeli, patentli bir formül ya da tasarım, mevcut bir pazara ve belli bir imaja sahip ürünler ve hizmetler, alanında uzman kişilerden alınacak yönetim desteği.