Sanatın insan aklının bir ürünü olduğunu ve sanattaki güzelliğin doğadaki güzellikten daha üstün olduğunu savunan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?
Hegel
Aşağıdaki görselde betimlenen kişi ya da tanrı aşağıdakilerden hangisidir?
Marcus Aurelius’un at üstündeki heykeli 3.5 metre yüksekliğindeki bronz kaplama heykel Roma Capitolini Müzesi’nde bulunmaktadır.
Michelangelo’nun şaheseri Davut (David) heykeli aşağıda belirtilen malzemelerden hangisi ile yapılmıştır?
“Davut” Rönesans heykel sanatının bir başyapıtı Kabul edilmektedir. Eser, Davut’un Golyat’a saldırmaya karar verdiği anı simgelemektedir. 5.17 metre yüksekliğindeki mermer heykel Floransa’nın bir sembolü niteliğindedir.
Gotik Mimaride kullanılan, özellikle aydınlanmayı tanımlayan mimari öge aşağıdakilerden hangisidir?
Gül Pencereler
Aşağıdakilerden hangisi Rönesans Dönemi mimarlarından değildir?
Brunelleschi, Alberti, Palladio, Michelangelo, Rönesans Dönemi ‘ne damgasını vuran mimarlardır. René Descartes ise Fransız matematikçi, bilim adamı ve filozoftur. Batı düşüncesinin son yüzyıllardaki en önemli düşünürlerinden biri kabul edilen Descartes, 1628’den itibaren, 15 yıl süren geziler, savaşlar ve serüvenlerden sonra yerleştiği Hollanda’da, batı düşüncesini altüst eden bir felsefe sistemi kurmuştur.
Bitkisel ve hayvansal motifleri, kadın figürleri, kıvrılan çizgiler gibi esin kaynağını doğadan alan ve doğanın dinamik kuvvetlerini kullanarak yapmak istedikleri binalara, iç mekanlara ve mobilyalara yansıtan akım aşağıdakilerden hangisidir?
Art Nouveau
Katedraller, sivri ve birbirini kesen kemerler, dilimli kubbeler ve vitray süslemelerle öne çıkan mimari tarz aşağıdakilerden hangisidir?
Gotik mimaride duvarlara vitray süslemeler yapıldı. Cephelerde bulunan çok sayıda cam ve vitray gotik yapıların karakteristik özelliklerinden biri oldu. Ağırlığa tamamiyle hakim olan Gotik mimarisinde yapılar, sanki yükselerek uçuyormuş gibi bir his verir. Gotik mimari tarzının önemli özelliği sivriliktir. Roma mimarisindeki yaygın kubbeler yerine, dilimli kubbeler, yuvarlak kemerler yerine, sivri ve birbirini kesen kemerler kullanılmıştır. Dini yapılarda aranan diğer bir husus ise büyüklük ve yücelik hissinin uyandırılmasıdır. Pencerelerin bol olması, pencere camlarının renkli olması, çatılardaki okumsu kuleler dikkati çeken diğer özelliklerdir.