Piri Reis in 1528 de ortaya koyduğu ve o dönemde çözülememiş olan coğrafyalara görsel bir rehber olarak haritaları sunduğu eserinin adı nedir?
Soruda bahsi geçen Amiral Piri Reis'in 1528'de ortaya koyduğu eserin adı Kitab-ı Bahriyedir.
Aşağıdaki sanatçılardan hangisi Işık-Gölge resmetme tekniğini eserlerinde sıklıkla kullanmamıştır?
Barok sanatın ortaya çıkış süreciyle birlikte bu aydınlatma tekniğiyle resmetme, özellikle Caravaggio’nun resimlerinde belirginlik kazandı. Onun resimlerinde figürler karanlığın içinde ışıkla varoluyor, nesnelerin karanlık kısımları koyu zemin içinde eriyerek kayboluyordu. Bu anlayış sonraları çok yaygın olarak kullanılacak, Barok sanatın belirginleşmesiyle birlikte Caravaggio’nun ardından, Georges La Tour, Velasquez, Rembrant, Vermeer gibi sanatçılar tarafından başvurulan bir resmetme tekniğine dönüşecektir.
Görsel iletişimde, görsel içeriğe ilişkin temel olarak sorgulanmak istenen şey aşağıdakilerden hangisidir?
Anlam
Belirli bir işlevi ve anlamı olan, görsel parça/imgelere ne denir?
Özellikle cep telefonlarımızda uzun uzun yazılar yerine kullanıcnını işini kolaylaştırmak için “İkon” adını verdiğimiz belli bir anlam veya vurgu taşıdığınainandığımız görsel parçalar vardır.
"20 yüzyıldan başlayan tarihsel süreci ...... çağ olarak adlandırabiliriz." Cümlesinde boş bırakılan yere gelmesi gereken aşağıdakilerden hangisidir?
20. yüzyıldan başlayan tarihsel süreci görsel çağ olarak adlandırabiliriz. Yapılan araştırmalar beynimize yerleşen bilginin yüzde 75'inden fazlasının görsel süreçler sonunda oluştuğunu ortaya koyuyor.
Linotype ve Monotype dizgi sistemlerinin geliştirilmesi, kağıdın elle üretiminden mekanik üretime geçişi, üretiminde pamuk ve kumaş yerine ağacın kullanılması gibi daha ucuz ve seri yöntemler bulunması, kitap ciltlemede kumaş kullanılmaya başlanması sonucunda aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmiştir?
Bu durum kitapların daha kolay ve çok sayıda üretilmesine olanak sağlamıştır.