İşletme sahiplerinin işletme üzerindeki haklarını gösteren ve toplam kaynaklardan toplam borçların düşülmesi ile bulunan bilanço kalemi aşağıdakilerden hangisidir?
Öz sermaye(öz kaynaklar) toplam kaynaklardan toplam borçların düşülmesi ile hesaplanabilir ve sahiplerin haklarını gösterir.
Kurumun var olma nedeni ve görevi ne olarak ifade edilmektedir?
Kurumun kültürünü oluşturan inançlar, dayandığı strateji, paydaşları tarafından nasıl anlaşılmak istediğiyle ilgili ifadeler kurum misyonunu oluşturur. Bunlar kurumun var olma nedeni ve görevidir.
I. Finansal mükemmeliyet
II. Yönetim kalitesi
III. Yenilikçilik
IV. Etki
V. Ürün ya da hizmetin kalitesi
Yukarıdakilerden hangileri kurumsal imajı oluşturan kaynaklardandır?
Finansal mükemmeliyet, yönetim kalitesi, yenilikçilik ve ürün ya da hizmet kalitesi kurumsal imajı oluşturan kaynaklar arasında yer alır. Etki ise kurumsal imajın kurum için sağladığı avantajlardandır.
İmajın hedeflenen kitlelerde oluşmasını sağlayan temel kavram hangisidir?
Çağrışım, imajın hedeflenen kitlelerde oluşmasını sağlayan temel kavramdır.
I. Zaman gerektirir.
II. Maliyetlidir.
III. Verimliliği arttırır.
İş analizinin yapılması ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Bu ifadelerin hepsi iş analizleri için doğrudur. İş analizi, zaman gerektiren ve maliyetli bir tekniktir. Bu nedenle, çok sık tekrarlanmaz. İş analizlerinin yapılması iş gerekleri doğrultusunda iş gören teminini, çalışma zamanının boş geçmemesini, işe uygun yöntem ve araç gereç kullanımını sağlayarak verimliliği arttırır.
Aşağıdakilerden hangisi işletmenin büyüyerek satış gelirini artırması için kullanabileceği stratejilerden biri değildir?
Pazara derinlemesine girme işletmenin mevcut ürünlerinde değişiklik yapmadan, bu ürünleri mevcut pazarına daha çok satarak büyümesidir. Pazar geliştirme, işletmenin mevcut ürünleri için yeni pazar bölümleri belirlemesine ve geliştirmesine dayalı olarak büyümesidir. Ürün geliştirme, işletmenin hâlihazırda hizmet verdiği pazar bölümlerine yeni ya da değiştirilmiş ürünler sunarak büyümesidir. Farklılaşma, işletmenin mevcut ürünleri ve mevcut pazarları dışında yeni bir işe başlayarak ya da satın alarak büyümesidir. Sonuç olarak, pazara derinlemesine girme, pazar geliştirme, farklılaşma ve ürün geliştirme bu stratejilerdendir. Ancak denetleme, bir pazarlama stratejisi değildir.