Aşağıdaki ücret sistemlerinden hangisi zaman birimini temel alan ücret sistemlerinden biridir?
Ücret sistemleri başlıca iki sınıfa ayrılmaktadırlar. Bunlar zaman birimini temel alan ücret sistemleri ve özendirici ücret sistemleridir. Zaman birimini temel alan ücret sistemleri temel zaman ücreti, ölçülmüş iş miktarına göre güçlük ücret sistemi ve değişken günlük ücret sistemidir. Özendirici ücret sistemleri ise ürün temelli ve primli ücret sistemleri olmak üzere ikiye ayrılır. Parça başı ve akort ücret sistemi ürün temelli ücret sistemleri altında, tek faktörlü ve çok faktörlü primli ücret sistemleri de primli ücret sistemleri altında yer alır.
Hangisi inovasyona dair doğru bilinen yanlışlardandır?
İnovasyon sadece büyük şirketlere özgü bir olgu değildir. Aksine dünyanın her yerinde küçük şirketler aynı pazarda oldukları büyük şirketlere rekabet edebilmek için farklılaşma yoluna gitmektedirler.
İşletmenin risk yönetim, kontrol ve yönetişim süreçlerini değerlendirir ve geliştiren muhasebe türü aşağıdakilerden hangisidir?
Bu iç denetçilerin görev alanına girmektedir.
Sistem yaklaşımında sistemi tanımlayan unsurlar aşağıdakilerin hangisinde tam olarak verilmiştir?
Sistemi tanımlayan unsurlar girdi, süreç, çıktı ve geri bildirimdir. Girdi, örgütün mal ya da hizmet üretmek amacıyla dışarıdan elde ettiği hammadde, insan, malzeme, finansman ve bilgidir. Süreç, belirli girdilerin kullanılarak istenilen çıktılara dönüştürülme faaliyetidir. Çıktı, örgütün süreç sonucunda yarattığı ürün ve/veya hizmetler ve elde edilen bilgidir. Sistem, geri bildirim ile dış çevrenin çıktılara tepkisini değerlendirmektedir ve değerlendirme sonuçlarına göre düzenlemeler yapmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler, kamu ilişkileri, yatırımcı ilişkileri, kurumsal reklamcılık, çevre iletişimi, kurum içi iletişim gibi iletişim biçimlerini kapsamaktadır?
Kurumsal iletişim; yönetimsel iletişim, pazarlama iletişimi ve örgütsel iletişimi kapsar. Örgütsel iletişim ise halkla ilişkiler, kamu ilişkileri, yatırımcı ilişkileri, kurumsal reklamcılık, çevre iletişimi, kurum içi iletişim gibi iletişim biçimlerini kapsamaktadır.
Müşteri yaşam boyu değerinin hesaplanmasında muhasebenin ürettiği bilgilere aşağıdaki işletme fonksiyonlarının hangisinin ihtiyacı söz konusudur?
Müşteri yaşam boyu değeri (MYDB), işletmenin müşterilerinin satın alma davranışı üzerinde pazarlamanın etkisini ortaya koyar ve kavram, hedeflenen pazarlama faaliyetleri için değerli bir yatırım ölçüsüdür. İşletmeler, devamlılıklarını sağlamak için yeni müşteri kazanmak, bu müşterileri elde tutmak ve korumak zorundadırlar. Buna göre MYBD, işletmenin yaptığı pazarlama yatırımları sonucu oluşan müşterileriyle kurduğu ilişkilerden sağlanan kârların net bugünkü değerleridir. Pazarlama fonksiyonu açısından bu kadar önemli bir bilginin hesaplanabilmesi için muhasebenin ürettiği bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır.