İşletmenin problemlerini çözerken elde ettiği deneyimlere dayanan, bu deneyimlere bağlı olarak işe yaradığı test edilmiş davranış kalıplarına verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
Örgüt kültürü, işletmenin problemlerini çözerken elde ettiği deneyimlere dayanan, bu deneyimlere bağlı olarak işe yaradığı test edilmiş davranış kalıplarıdır.
Aşağıdakilerden hangisi günümüz işletmelerinin karşı karşıya olduğu güncel gelişmelerden biri değildir?
Sistem yaklaşımı, Modern Yönetim dönemine ait yaklaşımlardan biridir. Kapalı sistem ise bu yaklaşımın alt gruplarından biridir ve işletmeciliğin güncel konularından biri değildir.
Aşağıdaki işletme fonksiyonlarından hangisi işletmenin mal ve hizmet üretiminde kullandığı fiziksel, mali ve beşeri kaynaklarının, uyumlu bir şekilde bir araya getirilmesi ve değer yaratacak şekilde birleştirilmesi anlamına gelir?
Örgütleme, işletmenin mal ve hizmet üretiminde kullandığı fiziksel, mali ve beşeri kaynaklarının, uyumlu bir şekilde bir araya getirilmesi ve değer yaratacak şekilde birleştirilmesi anlamına gelir. Diğer bir deyişle işler ile kişilerin eşleştirilmesidir.
"Sermayesinin %50’sinden fazlası İDT veya KİK’e ait olan işletme ya da işletmeler topluluğundan oluşan anonim şirketlerdir." şeklindeki tanım aşağıdakilerden hangisi ile eşleşir?
Bağlı ortaklıkSermayesinin %50’sinden fazlası İDT veyaKİK’e ait olan işletme ya da işletmeler topluluğundan oluşan anonim şirketlerdir
Bir işletmenin bir diğer işletme ile birleşmesi veya ortak girişimlerde bulunması çevresel belirsizliğe neden olan faktörlerin etkilerini azaltmak için dış çevre ile uyum sağlama politikalarından hangisine örnektir?
Çevresel belirsizliğe neden olan faktörlerin etkilerini azaltmak için işletmeler çeşitli politikalar benimseyebilmektedir. Bir işletmenin bir diğer işletme ile birleşmesi veya ortak girişimlerde bulunması da bunlardan bir tanesidir. Bu da E seçeneğinde verilmiştir. Cevap E seçeneğidir.
Üretim sürecinde ham madde ve malzemeleri işleyerek biçimsel, fiziksel veya kimyasal olarak değişikliğe uğratıp ihtiyaçlara uygun ürünlere dönüştüren işletmeler hangisidir?
Endüstri veya imalat işletmeleri olarak da adlandırılan bu işletmeler, üretim sürecinde ham madde ve malzemeleri işleyerek biçimsel, fiziksel veya kimyasal olarak değişikliğe uğratıp ihtiyaçlara uygun ürünlere dönüştürür.
İşletme çok sayıda farklı dış çevre faktöründen etkileniyor ve çevre faktörlerindekideğişim yavaşsa hangi belirsizlik düzeyinden söz edilebilir.
İşletme çok sayıda farklı dış çevre faktöründen etkileniyor ve çevre faktörlerindeki değişim yavaşsa işletme düşük-orta düzey çevresel belirsizlik koşullarında faaliyet göstermektedir.
Aşağıdakilerden hangisi hiçbir yükümlülük altında olmadan başkalarına iyilikte bulunmaktır?
İhsan: Hiçbir yükümlülük altında olmadan başkalarına iyilikte bulunmaktır. Doğru cevap D seçeneğidir.
Fiyat sınırlamaları, farklılıkları ve anlaşmaları aşağıdaki iş ahlakı konularının hangisinin içerisinde yer alır?
Aşağıdakilerden hangisi SWOT analizinde dış çevreye yönelik faktörleri içermektedir?
SWOT analizin güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler işletme için analiz edilmektedir. İşletmenin güçlü ve zayıf yönleri işletme içi çevreye yönelik faktörleri kapsarken işletmeyi etkileyebilecek fırsatlar ve tehditler dış çevreye yönelik faktörlerden oluşur. Cevap A seçeneğidir.
“Ürünlerde, üretim süreçlerinde, pazarlama yöntemlerinde veya yönetsel faaliyetlerde yapılan ve ticari olarak bir değer taşıyan yenilikler veya önemli iyileştirmelerdir.” Tanımı aşağıdakilerden hangisini anlatmaktadır?
İnovasyon: Ürünlerde, üretim süreçlerinde, pazarlama yöntemlerinde veya yönetsel faaliyetlerde yapılan ve ticari olarak bir değer taşıyan yenilikler veya önemli iyileştirmeler şeklinde (Yiğit 2012: 71) tanımlanan inovasyon günümüzde işletmelerin karşı karşıya kaldığı önemli bir kavramdır.
Bir ülkede belirli bir dönemde üretilen tüm nihai mal ve hizmetlerin parasal değeri hangi kavramı oluşturmaktadır?
Bir ülkede belirli bir dönemde üretilen tüm nihai mal ve hizmetlerin parasal değeri Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) olarak tanımlanır.
Aşağıdakilerden hangisi işletme içi ahlaki faktörlerden birisi değildir?
İşletme İçi Faktörlerle İlgili İş Ahlakı Konuları:
Pazarlama Üretim, Satın Alma, Finansman, Muhasebe, Araştırma ve Geliştirme, İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkilerdir.