I-TasarımII-OlgunlukIII-TestIV-LojistikV-Pazardan çekilmeYukarıdakilerden hangileri üretim yaklaşımıyla ürün yaşam seyrinde yer alan aşamalardır?
Üretim Yaklaşımı; gerçekleştirilen faaliyetlerin türündeki değişime göre ürün yaşam seyrinin “araştırma”, “planlama”, “tasarım”, “test” “üretim” ve “lojistik” faaliyetleri evrelerini tanımlamaktadır. Üretim yaklaşımı, yaşam seyri maliyetlerine vurgu yapar.
Üretilmesi gereken miktar bütçesi
Güçlendirme, bütçeleme sürecinin aşamalarından birisi değildir.
Değer Zinciri Analizi (Value-Chain Analysis), “bir firmanın stratejik konumunu güçlendirme hedefiyle iç ve dış bağlantılarınin tanımlanması ve bunlardan faydalanılması”dır. Bu tanımdan da anlaşıldığı gibi doğru cevap A’dır. Diğer seçeneklerde yer alan kavramlar ise şöyle tanımlanabilir:
“Stratejik Konumlandırma”, işletmeler için rekabet üstünlüğü yaratmanın ve bunu sürdürülebilir kılmanın en önemli anahtarıdır. En genel anlamda “Rekabet üstünlüğü”, rakiplerle ile aynı düzeyde ya da onlardan daha düşük maliyetle onlarla aynı ya da daha yüksek düzeyde müşteri değeri yaratmaktır.
“Maliyet Liderliği Stratejisi”nin amacı, rakiplerden daha düşük maliyetle, rakiplerle aynı ya da daha yüksek değeri müşteriye sunmaktır.
“Odaklanma Stratejisi”, rekabet için bir pazar ya da müşteri segmenti seçilmesi ya da o segmente ağırlık verilmesini ifade etmektedir.
“Farklılaştırma Stratejisi”, müşterinin elde ettiği faydayı artırarak müşteri değerini artırmayı amaçlamaktadır. İşletmeler rekabet üstünlüğünü ancak rakiplerin müşteriye sunamadıklarını sunarak elde edebilirler. Bu nedenle işletmeler ürettikleri ürün ya da hizmetlerini rakiplerin ürün ya da hizmetlerinden farklılaştıracak özellikler ya da nitelikler katmak zorundadır. Bu farklılaştırma, ürün ya da hizmetlerde çeşitli düzenlemeler yapılarak, onu normalden farklı kılan görünen ya da görünmeyen niteliklerinin desteklenmesi ile gerçekleştirilebilir.