Bir araştırmanın bağımlı değişkeninin örgüt-içi, örgütler-üstü veya örgütlerarası hangi bağlamda ele alındığını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Analiz düzeyi bir araştırmanın bağımlı değişkeninin örgüt-içi, örgütler-üstü veya örgütlerarası hangi bağlamda ele alındığını ifade etmektedir.
Aşağıdakilerden hangisi örgüt kuramı alanında yapılan analiz düzeylerinden değildir?
Örgüt düzeyi, örgütler arası düzey, örgütler üstü düzey ve örgüt toplulukları düzeyinin her biri örgüt kuramı alanında yapılan birer analiz düzeyi iken örgüt içi düzey örgüt kuramı değil örgütsel davranış analiz düzeyidir.
Bir örgüt topluluğunun üyesi olan örgütlerin sayısına ne denir?
Bir örgüt topluluğunun üyesi olan örgütlerin sayısına örgütsel yoğunluk denmektedir.
Rakiplerle aynı kaynaklara bağımlı olma aşağıdakilerden hangisidir?
Kaynak Kıtlığı: Rakiplerle aynı kaynaklara bağımlı olmaktan kaynaklanan durumdur.
Bir örgüt biçiminin ne ölçüde bilinir olduğu aşağıdakilerden hangisidir?
Bir örgüt biçiminin ne ölçüde bilinir olduğu bilişsel meşruiyettir.
Örgütün uyuma yaklaştığı, ancak tam olarak ulaşamadığı, başka bir deyişle, örgütsel yapının koşul-bağımlılık değişkenleriyle kısmen uyum yakaladığı durum aşağıdakilerden hangisidir?
Örgütün uyuma yaklaştığı, ancak tam olarak ulaşamadığı, başka bir deyişle, örgütsel yapının koşul-bağımlılık değişkenleriyle kısmen uyum yakaladığı durum eksik uyumdur.
Aşağıdakilerin hangisi işletmelerin çevresel talepler karşısında gösterdiği davranışlara verilen addır?
Uyma, Örgütlerin çevresel baskılara karşı koymak yerine koşulların gerektirdiği davranışlarda bulunmasıdır.
Evrendeki her olayın belirli bir neden sonuç ilişkisi ile oluştuğunu ve belirli kurallara tabi olduğunu savunan anlayış aşağıdakilerden hangisidir?
Belirlenimcilik; evrendeki her olay ve olgunun nedensellik zinciri çerçevesinde belirli kanunlar ya da kurallara bağlı olarak meydana geldiğini, doğada bulunan her şeyin birbirine kırılmaz bir neden-sonuç zinciriyle bağlı bulunduğunu kabul eden anlayıştır. Yanıt C’dir.
I. Örgütün sınırlarıII. Faaliyet sistemiIII. Örgütün genel stratejileriIV. Örgütsel süreçlerÖrgüt düzeyinde gerçekleştirilen analizler bir bütün olarak yukarıdakilerden hangisi/hangilerinin üzerinde durmaktadır?
Örgüt düzeyinde gerçekleştirilen analizler bir bütün olarak örgütsel süreçler, örgütün sınırları, faaliyet sistemi ve örgütün genel stratejileri üzerinde durmaktadır.