İletişimin olumlu biçimde gerçekleşmesini etkileyen her türlü faktör olarak tanımlanan kavram aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?
İletişimin gerçekleşmesini etkileyen her türlü faktör gürültü olarak değerlendirilmekte ve alıcının, gönderilen mesajı alamaması durumunda ortaya çıkabilmektedir.
Aşağıdakilerden hangisi kişisel satışın gerekli olduğu durumlardan biri değildir?
Bazı durumlarda kişisel satış pazarlama iletişimi karması içinde diğer unsurlara göre daha gerekli ve hatta zorunlu hâle gelebilir. Aşağıda bu durumlar sıralanmıştır: Potansiyel müşterilerin üründen haberdar olmadığı ve haberdar olmalarının kişisel satıştan başka türlü gerçekleşemediği durumlar. Potansiyel müşterilerin satın alma kararlarından önce ürün hakkında ayrıntılı bilgiye ihtiyaç duydukları ve ürünü derinlemesine bir incelemeye tabi ettikleri durumlar. Potansiyel müşterilerin her birinin amacının birbirinden farklılık gösterdiği ve genelleştirilemediği durumlar. Satın alma kararını birden çok kişinin verdiği durumlar. Potansiyel müşteri sayısının çok az olduğu durumlar. Özel iletişim yöntemlerinin kullanılmaz olduğu ya da etkisiz kaldığı durumlar.
Kriz yönetimi, bir olay için ya suç ya da başarısızlığın sorumluluğunu kabul etmeyi ve özür dilemeyi, ikna edici değişiklikler yaparak, bu olumsuzlukları çürütmeyi gerektirir. Aşağıdakilerden hangisi kriz yönetiminin basamaklarından biridir?
kitabın 59. Sayfasına göre, bir kriz, bir sorun ya da bir fırsat olarak görülebilir. Birçok zaman, bir kriz, şirketin konumunu ve imajını geliştirme potansiyeli taşır. durum yarattı.
Kriz yönetimi, bir olay için ya suç ya da başarısızlığın sorumluluğunu kabul etmeyi ve özür dilemeyi, ikna edici değişiklikler yaparak, bu olumsuzlukları çürütmeyi gerektirir. Genel anlamda kriz yönetiminin basamakları şunlardan oluşur:
Dolayısıyla doğru yanıt E şıkkıdır.
Aşağıdakilerden hangisi iletişimin insanlarda etki edebileceği noktalardan değildir?
İletişimin insanlarda etki edebileceği noktalar şu şekilde özetlenebilir; insanların konuya ilişkin bilgileri (özellik, yeterlilik, değer, kullanım bilgisi vb.), bize ilişkin duyguları (hoşlanma, sevimli bulma), bizimle ve konuyla ilgili kanıları (çeşitli -yanlış da olabilir- bilgilerle şekillenmiş inançlar), bizimle rekabet eden “unsurlara” ilişkin bilgi ve kanıları.
Aşağıdakilerden hangisi kişisel satış sürecinde müşterinin algıladığı değeri artıran hizmetlerden biri değildir?
Müşterinin algıladığı değeri artıran hizmetler; ürün teslimi, müşterinin bekleme zamanını azaltmak, vaat edilen sevkiyat zamanından sapmamak ürünü müşteriye iyi koşullarda ulaştırmak, tam zamanında ulaştırmak, müşteri için stok tutmaya istekli olmak, değerli bir uzmanlık sağlayan bire bir satış ziyaretleri, ürünün kurulması, satış sonrası destek ve bakım hizmetleri, müşteri eğitimi, müşteriye kalite kontrolü ve üretim konularında asistanlık yapmak, firmanın ürünü ve müşterinin ürünlerinin bütünleştirilmesine yardımcı olmaktır. Müşterinin zorlukla karşılaştığı durumlarda internet sitesi, kullanım kılavuzları ve bedava telefon hatlarıyla yardımcı olmak.
Belirli bir tür ürün grubuna karşı talep uyandırmaya çalışan reklamlar aşağıdaki reklam sınıfladırmalarından hangisinin kapsamına girer?
Kitabın 35. Sayfasında Reklam sınıflandırması mevcuttur. Buna göre belirli bir tür ürün grubuna karşı talep uyandırmaya çalışan reklamlar birincil talep reklamıdır ve bu reklam türü talep açısından yapılan sınıflandırma dahilindedir. Doğru yanıt C şıkkıdır.
Reklamcılık ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Kitabın 29. Sayfasında yer alan açıklamaya göre reklamcılık şöyle tanımlanmaktadır: “Kaynağı belli olan, ücreti ödenen, kişisel olmayan bir iletişim biçimidir ve şimdi ya da gelecekte tüketicileri bazı eylemlerde bulunmaları için ikna etmek üzere hazırlanır”. Reklam, bir ürüne/hizmete dair bir mesajı sözlü ya da görüntülü olarak pazara sunmak için yapılan faaliyetlerdir. Bu açıklamalardan yola çıkıldığında doğru yanıt D şıkkıdır.