Oligopolcü rekabet piyasasında çok sayıda alıcı sayısına karşın az sayıda satıcının karşı karşıya olduğu ve gerçek yaşamda çok karşılaşılan bir piyasa biçimidir. Fiyatlar işletmeler arası etkileşim ve ürünün farklılaştırılmasına bağlı olarak değişir. Ancak temel rekabet piyasasında işletmeler kendilerine özgü bir fiyat politikası uygulayabilecek güce sahip değildir. Doğru cevap D'dir.
Aşağıdakilerden hangisi dağıtım kanalı tasarımında gözetilen temel konulardan biri değildir?
Kanal tasarımının temel konuları:
Kanal amaçlarını belirleme
Hedef Pazarın Yapısını ve İhtiyaçlarını Belirleme
Ürün Özelliklerini İncelemek
Olası Seçeneklerin Seçimi
Araştırmanın amacına yönelik olarak araştırmacı tarafından gözlem, anket ve deneye gibi yönetmlerle doğrudan el edilen verilen Birincil Veri adı verilir.
Aşağıdakilerden hangisi yeni ürünleri geliştirme süreçlerinden değildir?
Yeni ürünleri geliştirme süreci temel olarak altı aşamadan oluşur. Bu aşamalar:1. Fikir yaratılması, 2. Fikirlerin elenmesi, 3. Kavram geliştirme ve test etme, 4. Ürün geliştirilmesi, 5. Pazar testi, 6. Pazara sunum.
Pazarlama yönetiminde fayda ya da fayda beklentisi sağlayarak mal ya da hizmetleri çekici kılma faaliyetlerine ne ad verilir?
Pazarlama iletişimi karmasında yaygın olarak kullanılan araçlardan biri de tüketicilerin genellikle promosyon ya da kampanyalı ürün kavramıyla dile getirdikleri satış tutundurmadır. Satış tutundurma; para ya da benzer biçimde ek bir fayda ya da fayda beklentisi sağlayarak mal ya da hizmetleri daha çekici kılma amacıyla kullanılan pazarlama araçları ve teknikleridir. Satış tutundurma faaliyetlerinin temel özelliği teşvik olmalıdır. Doğru cevap C'dir.
Tedarikçiler, satmak üzere satın alanlar ve son tüketiciler arasında malzemelerin, bitmiş malların ve bunlarla ilgili enformasyonun üretim öncesi kaynaklara ve pazara doğru katma değer yaratan akışının yönetimine ne ad verilir?
Tedarikçiler, satmak üzere satın alanlar ve son tüketiciler arasında malzemelerin, bitmiş malların ve bunlarla ilgili enformasyonun üretim öncesi kaynaklara ve pazara doğru katma değer yaratan akışının yönetimine tedarik zinciri yönetimi adı verilir.
Ürünlerin birbirine benzeyen özellikleri olmasına rağmen tüketiciler ürünleri farklı algılar, görürler. Bu nedenle de kalite ve uygunluk açısından testler yapmak isterler. Ürünler arasında kıyaslama yapabilmek için de dayanak ararlar. Saç kesimi, doktor seçimi, çalışma masası alımı örnek olarak verilebilir. Doğru cevap E'dir.