Ülkeler arasındaki duvarların kalkması, ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkilerin gelişmesi ve doğal olarak farklı kültürlerin, inanç ve beklentilerini daha iyi tanınması ve bunun sonucunda da uluslararası ilişkilerin yoğunlaşması hangi olguyu ortaya çıkarmıştır?
Yaşadığımız çağ küreselleşme çağı olarak adlandırılmaktadır. Verilen durum küreselleşme olgusunu ortaya çıkarmıştır.
Lojistik faaliyetlerin tamamı aşağıdakilerden hangisi dâhilinde gerçekleşmektedir?
Lojistik faaliyetlerin tamamı, bilgi akışı dâhilinde gerçekleşmektedir.
Tedarik zincirinin hizmet verdiği pazarla beraber gelişmesini sürdürme kabiliyetini kapsamaktadır. Bu ölçüm tedarik zincirinin zamanında yeni ürünler geliştirme ve bu ürünleri yine zamanında dağıtabilme kabiliyetine ne kadar sahip olduğunu ölçmektir.Bu ölçüm tedarik zincirinin hangi ölçüm kriterini kapsar?
Ürün geliştirme ölçeği bir tedarik zincirinin hizmet verdiği pazarla beraber gelişmesini sürdürme kabiliyetini kapsamaktadır. Bu ölçüm tedarik zincirinin zamanında yeni ürünler geliştirme ve bu ürünleri yine zamanında dağıtabilme kabiliyetine ne kadar sahip olduğunu ölçmektedir.
İşletmeler kararlarının tam merkezinde yer alan grup hangisidir?
Günümüzde işletmeler kararlarının tam merkezinde yer alan müşterilerini tatmin edebilmek için değer zinciri içerisindeki tüm paydaşları ile (üretici, tedarikçi, perakendeci gibi) işbirliği içerisinde çalışmak istemektedirler.
I. Doğru tüketiciII. Doğru zamanIII. Doğru personelIV. Doğru fiyat
Yukarıda verilenlere göre aşağıdakilerden hangileri lojistiğin yedi doğrusu arasında yer alır?
Lojistiğin yedi doğrusu; doğru miktar, doğru şartlar, doğru yer, doğru zaman, doğru tüketici, doğru fiyat ve doğru üründür.
Uluslararası ilişkilerin yoğunlaşması ile birlikte, hangi olgu ortaya çıkmıştır?
Yaşadığımız çağ küreselleşme çağı olarak nitelendirilmektedir. Ülkeler arasındaki duvarların kalkması, ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkilerin gelişmesi ve doğal olarak farklı kültürlerin, inanç ve beklentilerin daha iyi tanınması ve bunun sonucunda da uluslararası ilişkilerin yoğunlaşması küreselleşme olgusunu ortaya çıkarmıştır.
I. Üst düzey yönetim bilgi sistemiII. İnternetIII. Kurumsal kaynak planlaması
Yukarıdakilerden hangileri lojistiğin bütünleşmeyi sağlayan bilgi teknolojilerindendir?
Üst düzey yönetim bilgi sistemi ve kurumsal kaynak planlaması lojistiğin bütünleşmeyi sağlayan bilgi teknolojileri arasındadır.
Tedarik zinciri tasarımı, stok yönetimi, kaynak tahsis etme, yönlendirme ve bölümsel karlılık gibi analizler tedarik zinciri bilgi sisteminin hangi aşamasında ele alınan tipik analizlerdir?
Üçüncü tedarik zinciri bilgi sistemi düzeyi, etkinliğin arttırılması için tedarik zinciri ve lojistik stratejileri ve alternatif taktiklerin tanımlanmasında, değerlendirilmesinde ve karşılaştırılmasında yöneticilere yardımcı olacak yazılım araçları üzerine odaklanan karar analizidir. Tedarik zinciri tasarımı, stok yönetimi, kaynak tahsis etme, yönlendirme ve bölümsel karlılık gibi analizler bu aşamada ele alınan tipik analizlerdir.
Yeni pazar ve yeni coğrafyalara açılma isteğinde olan işletmeler için dış kaynaklardan yararlanan işletmeler yeni yerleşim alanlarına erişim olanağı elde ederler.Bu tanım aşağıdakilerden hangisine aittir ?
İşletme dışındaki iş ortakları üç olası avantaj sunabilirler: Ölçek: İşletme dışındaki iş ortakları daha fazla kullanım oranına sahip geniş müşteri kitlesi ve düşük birim maliyet avantajına sahip olmaları nedeniyle hizmetleri daha ucuza sağlarlar. Ayrıca bu tarz işletmeler üretim miktarının herhangi bir imalat yatırımı yapılmadan hızlı bir biçimde arttırılmasında işletmelere fayda sağlarlar.