I. Problemin tanımlanması,II. Bilgilerin toplanması,III. Ön hazırlık analizlerinin yapılması,IV. Model seçimi ve uyumlulaştırılması,V. Tahmin modelinin uygulanması ve değerlendirilmesi
Üsttekilerden hangileri kantitatif yöntemin temel adımlarındandır?
Kantitatif yöntemler, temel olarak geçmiş verilerden ve değişkenlerden yararlanarak bir veya birden fazla matematiksel model kullanılarak yapılan tahminlerdir. Beş seçenek de yöntemin beş temel adımını ifade etmektedir.
“… ürünleri olması gereken yere ulaştırır ancak , … bu süreci, tüm şirket faaliyetlerini organize ederek daha ileri aşamalara götürür” Cümlesindeki boşluklara sırasıyla hangi kavramlar gelmelidir?
Cümle lojistik ve tedarik zinciri yönetimi kavramlarını kıyaslamaktadır.
Geçmiş dönemlerde meydana gelmiş olay veya olayların sonuçlarını değerlendirerek gelecek dönem ve dönemlerde meydana gelebilecek olayların sonuçlarını önceden görebilmeyi içeren işlem aşağıdakilerden hangisidir?
Tahmin, gelecek dönemlerde meydana gelebilecek olayların sonuçlarının önceden hesaplanmasını sağlamaktadır.
Herhangi bir firmanın yetkili satıcı ya da ithalatçı sıfatına sahip olmamasına rağmen piyasada mal satışı yapması ya da ithal etmesine ne ad verilmektedir?
Gri pazar, herhangi bir firmanın yetkili satıcı ya da ithalatçı sıfatına sahip olmamasına rağmen piyasada mal satışı yapması ya da ithal etmesidir.
I- Stok maliyetleri ve kayıplarında azalma II- Yönetim giderlerini en alt seviyede tutabilmek III-. İşletme içi ilişkileri geliştirmek IV- Pazardaki işletmeler arası ilişkileri güçlendirme
Yukarıdakilerden hangileri tedarik zinciri yönetiminin amaçları arasında yer alır?
Tedarik zinciri yönetiminin amacı pazardaki işletmeler arası ilişkileri güçlendirmek değil, işletmenin pazarlık ve rekabet gücünü arttırabilmektir.
Talepteki mevsimlik dalgalanmaların incelenmesi yoluyla mevsimlik dalgalanmaların talep üzerindeki etkisinin belirlenmesinde kullanılan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
Hareketli ortalama, talepteki mevsimlik dalgalanmaların incelenmesi yoluyla mevsimlik dalgalanmaların talep üzerindeki etkisinin belirlenmesinde kullanılan bir yöntemdir.
Lojistik aracılar; freight forwarder, hizmet sağlayıcı, taşıyıcı ve antrepo işletmecisi kaçıncı parti lojistik içinde yer alır?
Üçüncü partide lojistik aracılar; freight forwarder, hizmet sağlayıcı, taşıyıcı, antrepo işletmecisi vb. yer alır.