Aşağıdakilerden hangisi e-posta kullanırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri değildir?
e-Posta kullanırken bilmeniz gerekenler;
- Sadece yazacağınız konuya odaklanın.
- Her zaman yazılı iletişim kurduğunuzu unutmadan, tüm noktalama işaretlerini ve imla kurallarını kullanın.
- Size sorulan soruları mutlaka cevaplandırın.
- Gelen e-postaları mümkün olduğunca en kısa zamanda cevaplandırın, cevaplayamıyorsanız otomatik mesaj gönderin ya da yazamama nedeninizi söyleyin.
- Gereksiz dosyaları eklemeyin. İlla ki bir dosya gönderecekseniz önceden izin alın (karsı tarafın kapasitesini kullandığınızı unutmayın).
- Uzun cümlelerden, acil ifadesinden, BCC yapmadan toplu mesaj gönderimi yap-maktan her zaman kaçının.
Eleştirel etik olarak da adlandırılan ve genelde “Etik açıdan doğru nedir?”, “etiğin doğasında doğru veya yanlış olmak var mıdır?” soruları ile ilgilenen etik yaklaşımı hangisidir?
Meta-etik, genelde eleştirel etik olarak da adlandırılmaktadır. Bu yaklaşım, etik söylemlerde kullanılan dilin ve ifadelerin analiz edilmesine ve anlamlandırılmasına odaklanır ve bunları inceler. Meta-etik, etiğin doğasını ve etiğe neden ihtiyaç duyduğumuzu araştırır. Bu bağlamda etik hükümlerin doğası araştırılır. Meta-etik alanında tipik sorular şöyledir: “Etik açıdan doğru nedir?”, “Etiğin doğasında doğru veya yanlış olmak mı vardır?
Aşağıdakilerden hangisi kötü amaçlı yazılımlara karşı korunma yollarından birisi değildir?
Kötü amaçlı yazılımlardan korunma yollarından biri güvenilir bir antivirüs programının kurulmasıdır. Diğer bir ifade ile sık kullanılan değil, virüs tanım ve listelerinin güncel olan bir antivirüs programının kurulması gerekmektedir.
Sistemde gelişen tüm olayların, daha sonra incelenebilecek şekilde kayıt altında olması bilişim güvenliği ilkelerinden hangisini kapsamaktadır?
İzlenebilirlik ilkesi, sistemde gelişen tüm olayların, daha sonra incelenebilecek şekilde kayıt altında olması ile ilgilidir.
Bilinen en ünlü ve zarar verici virüs olan, 1999 yılında David Smith tarafından geliştirilen “Melissa” ismindeki virüs ne tür bir virüstür?
Bilinen en ünlü ve zarar verici makro virüsü, 1999 yılında David Smith tarafından geliştirilen virüstür. Smith, virüse Melissa ismini vermiştir. Bazı kayıtlara göre, bu isim Miami’deki bir dansçının adıdır. Eklenti olan Word belgesi sisteme indirildikten sonra, kendini kullanıcının e-posta hesabında çoğaltarak listedeki ilk 50 kişiye otomatik olarak posta göndermek üzere programlanmıştır. Böylece, virüslü eklentiyi e-posta yoluyla alan herkesin listesindeki ilk 50 kişiye postalanarak yayılmaya devam etmiştir. Smith daha sonra yakalanarak 10 yıl hapse mahkûm olmuş, hapiste 20 ay kaldıktan sonra kalan süre 5000 dolar para cezasına çevrilmiştir. Bu makro virüsün sebep olduğu hasar toplam 80 milyon dolar olarak rapor edilmiş ve 1 milyondan fazla bilgisayar sistemine bulaştığı ifade edilmiştir.
“Sana nasıl davranmasını istiyorsan sen de öyle davran” kuralı hangi etik kurama aittir?
Kitabın 66'ncı sayfasında yer alan Deontolojik Kuramlar alt başlığı altında ayrıntılı olarak açıklanmıştır.
I. Güç kaynağı durumu
II. Tarih ve saat bilgisi
III. Başlat düğmesi
IV. Ağa bağlanma durumu
Yukarıdakilerden hangileri herhangi bir işletim sisteminin “bildirim alanında” yer alabilecek bilgilerdir?
Güç kaynağı durumu, Tarih ve saat bilgisi ve Ağa bağlanma durumu genellikle bildirim alanında yer alır.
Aşağıdakilerden hangisi ahlakın çıkış noktası olarak değerlendirilemez?
Öncüller okunduğunda ahlak kavramının temelinin insan ilişkilerinin düzenlenmesi, topluma zarar verilmemesi gibi kritik çıkış noktaları olduğu görülebilir bu bağlamda doğal hayatta kendi kanunları ile yaşayan türlerin birbirleri ile ilişkilerinin ahlak kavramı ile bağı yoktur.