• Temel Bilgi Teknolojileri 2 Deneme Final Sınavları – Deneme 17

Temel Bilgi Teknolojileri 2
Deneme Final Sınavları - Deneme 17
1.
Eşzamanlı iletişim araçlarını güvenli bir şekilde kullanabilmek için aşağıdakilerden hangisine dikkat etmemize gerek yoktur?
Doğru Cevap: "A" Görüşmelerimizdeki içeriğe ve süreye dikkat etmeliyiz.
Soru Açıklaması
2.

Emniyet Genel Müdürlüğünün dolandırıcılıklardan kaçınmak yaptığı uyarılardan biri aşağıdakilerden hangisi değildir?

Doğru Cevap: "C" Uzun konuşmalardan kaçınılmalı, hatlar uzun süre meşgul edilmemelidir.
Soru Açıklaması

Uzun konuşmalardan kaçınılması, hatlar uzun süre meşgul edilmemesi Emniyet Genel Müdürlüğünün dolandırıcılıklardan kaçınmak yaptığı uyarılardan biridir.

3.
Seyahat etmeyi seven ve bir çok farklı yere giden bir internet kullanıcısı gezdiği yerleri diğer internet kullanıcılarına anlatmak istiyor. Bu amaçla aşağıdaki Google verimlilik araçlarının iletişim uygulamalarından hangisini kullanması daha uygun olur?
Doğru Cevap: "B" Blogger
Soru Açıklaması
Bireylerin düşünce ve yorumlarını bir günce biçiminde web üzerinde yazarak yayınladıkları yapıya blog denir. Blogger ile istenilen işlem yapılabileceğinden doğru cevap B seçeneğidir.
4.
Kullanıcı tarafından vücudunun çevresine giyilebilen, hidrolik ve motorlar yardımıyla kullanıcının kas hareketlerini destekleyen mobil makine aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: "B" Güçlendirilmiş dış iskelet
Soru Açıklaması
5.

Aşağıdakilerden hangisi “Androgoji” terimini açıklar?

Doğru Cevap: "B" Yetişkin eğitimi
Soru Açıklaması

Androgoji terimi ilk kez 1883 yılında Alman eğitimci Alexander Kapp tarafından kullanılmıştır. Androgoji olarak da adlandırılan yetişkin eğitimi, mesleki eğitimden boş zaman etkinliklerinin düzenlenmesine, tamamlayıcı eğitim etkinliklerinden vatandaşlık eğitimine kadar çok geniş yelpazede eğitim etkinliklerini kapsar.

6.
Aşağıdakilerden hangisi akıllı çevre oluşturulurken yararlanılan ortamlardan biri değildir?
Doğru Cevap: "E" Biyometri
Soru Açıklaması
7.
Aşağıdakilerden hangisi en çok kullanılan eşzamansız iletişim araçlarından birisi değildir?
Doğru Cevap: "D" blog
Soru Açıklaması
Bloglar diğer seçeneklere göre daha düşük oranda kullanıma sahiptir. Doğru cevap D seçeneğidir.
8.

Aşağıdakilerden hangisi bilişim terminolojisinde sanallaştırma, fiziksel donanım kaynaklarının yerine geçecek bir sanalının oluşturulması faaliyetidir?

Doğru Cevap: "E" Sanallaştırma
Soru Açıklaması

Sanallaştırma, bilişim terminolojisinde sanallaştırma, fiziksel donanım kaynaklarının yerine geçecek bir sanalının oluşturulması faaliyetidir.

9.
"En az yönetimsel çaba ve hizmet sağlayıcı etkileşimi ile hızlı bir biçimde sağlanabilen ya da bırakılabilen ayarlanabilir bilişim kaynaklarından oluşan paylaşılabilir bir havuza, uygun koşullarda ve istenildiğinde zaman ve mekân kısıtı olmaksızın ağ erişimi sağlayan bir model" olarak tanımlanan bilişim elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: "C" Bulut bilişim
Soru Açıklaması
Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’nün (NIST) yaptığı bulut bilişim tanımı yaygın olarak kullanılan tanımdır. 2009 yılında yapılan bu tanıma göre bulut bilişim “en az yönetimsel çaba ve hizmet sağlayıcı etkileşimi ile hızlı bir biçimde sağlanabilen ya da bırakılabilen ayarlanabilir bilişim kaynaklarından oluşan paylaşılabilir bir havuza, uygun koşullarda ve istenildiğinde zaman ve mekân kısıtı olmaksızın ağ erişimi sağlayan bir model” olarak tanımlanır.
10.

Aşağıdakilerden hangisi bir işletim sistemi değildir?

Doğru Cevap: "A" Samsung
Soru Açıklaması

Samsung bir işletim sistemi değildir.

11.
Hangisi, günümüzde yakın geleceğe ait olduğu düşünülen ve 2020 yılından itibaren öne çıkarak yaygınlaşması beklenen teknolojilerden biridir?
Doğru Cevap: "A" Beyin-bilgisayar arayüzü
Soru Açıklaması
12.
Bulut bilişimin üstünlükleri ve sınırlılıkları doğrultusunda, bilişim hizmetlerini bulut bilişimin platform hizmetlerine transfer etmeyi planlayan küçük hacimli bir yazılım şirketi için aşağıdakilerden hangisi doğru olur?
Doğru Cevap: "E" Yazılımların geliştirilmesinde işbirliği kolaylaşır
Soru Açıklaması
Bulut bilişimin sağladığı birlikte çalışma olanakları geleneksel bilgi sistemlerine oranla kurum faaliyetlerinde iletişim ve paylaşımı kolay hale getirmektedir.
13.
Kitlesel Açık Çevrimiçi Derslerin (KAÇD) öğrenenlere kendi hızında ve bireysel özelliklerine bağlı olarak içeriği takip etme olanağı sunması geleneksel derslerden hangi farkını ifade etmektedir?
Doğru Cevap: "C" Tam öğrenme
Soru Açıklaması
KAÇD’ler katılımcılara belirli bir konuyu tam olarak öğrenmeleri için gerekli kaynakları (video, benzetimler, anlatımlar, linkler, bloglar vb) sunarak herkesin kendi hızında ve bireysel özelliklerine bağlı olarak içeriği takip edebilmesine başka bir deyişle tam öğrenebilmesine olanak sağlar.
14.
Hizmet odaklı mimari (SOA) aşağıdaki hangi bulut bilişim mimarisi ile ilgilidir?
Doğru Cevap: "A" İnternet teknolojisi
Soru Açıklaması
15.
Aşağıdakilerden hangisi akıllı televizyonların özellikleri arasında yer almaz?
Doğru Cevap: "E" koku kopyalama ve çoğaltma özelliğine sahiptirler
Soru Açıklaması
16.

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi 1624-1940 yılları arasında çok uzun bir zaman dilimini içine alan bilgisayar dönemidir?

Doğru Cevap: "C" Mekanik ve elektromekanik bilgisayarlar
Soru Açıklaması

1624-1940 yılları arasında çok uzun bir zaman dilimini içine alan mekanik ve elektromekanik bilgisayar dönemidir. Basit hesap makinesi, programlanabilir hesap makinesi, analog bilgisayarlar gibi birçok hesaplama cihazlarının icadına şahitlik eden üç asırlık bir dönemdir.

17.

Aşağıdakilerden hangisi yaşamboyu öğrenme için söylenebilir?

Doğru Cevap: "D" Bireyler grup içinde ve birbirlerinden öğrenir.
Soru Açıklaması

Geleneksel Öğrenme ve yaşamboyu öğrenme:

18.
Risk alma potansiyeline göre aşağıdaki gruplar sıralandığında en başta hangi grup gelecektir?
Doğru Cevap: "D" Yenilikçiler
Soru Açıklaması
Teknolojinin yayılma aşamasında teknolojiyi kullananların farklı gruplara ayrılması söz konusudur. Seçeneklerde bu gruplar sırasız olarak verilmiştir. Risk alma sırasına göre bir sıralamada en başta yenilikçiler yer alır. Ardından sırasıyla ilk benimseyenler, erken çoğunluk, geç çoğunluk ve geride kalanlar gelmektedir.
19.
Aşağıdaki bileşenlerden hangisi içeriğin iletim yöntemidir?
Doğru Cevap: "B" Kanal
Soru Açıklaması
20.

Aşağıdakilerden hangisi bulut üzerindeki bilgilerinizi yönetmek için kullandığımız aygıtlardan biri değildir?

Doğru Cevap: "E" Kronometreler
Soru Açıklaması

Bulut bilişim mimarisinde kullanıcılar, her gün kullandığımız bilgisayarları ifade etmektedir. Masaüstü bilgisayarlar, ince istemciler, dizüstü ve tablet bilgisayarlar, cep telefonları ve diğer internete bağlı cihazlar bulut üzerindeki bilgilerinizi yönetmek için kullandığımız aygıtlardır.

TEST BİTTİ.
CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.
YORUMLAR

Recent Comments

Görüntülenecek bir yorum yok.

Archives

Categories